Türkiye ve Yunanistan birbirine düşecek! Baklavadan sonra o tatlıya da göz diktiler: "Bunu da kaptırmayız"

Türkiye ve Yunanistan birbirine düşecek! Baklavadan sonra o tatlıya da göz diktiler: "Bunu da kaptırmayız"

Türkiye ve Yunanistan arasındaki yemek krizi yıllardır etkisini kaybetmeden sürüyor. Baklavayla çıkan bu kavga artık o tatlıya kadar geldi. Bu tatlı Türkiye ve Yunanistan’ı birbirine düşürecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye’nin kendine has mutfağı ve paylaşılmayan lezzetleri dünya çapında da bilinen bir gerçek. Lakin Türkiye ve Yunanistan arasında yıllardır devam eden yemek tartışmaları da bilinen başka bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle baklava ile ortaya çıkan ve iki ülkenin de sahiplenmesi ile asla bir sonuca ulaşmayan bu tartışmaya bir yenisi daha eklendi. Yunanistan bu kez de o tatlıya gözünü dikti.

yeni-proje-26.jpg

LOKMA MI LOUKOUMADES Mİ?

Yıllardır süre gelen ve bir sonuca bağlanmayan “yemek tartışması” yeni yemeklerle beraber alanını genişletiyor. Türkiye ve Yunanistan arasında adeta bir geleneğe dönüşen yemek kavgasına bu kez de yıllardır bildiğimiz lokma tatlısı eklendi. Türk mutfağının en kıymetli tatlıları arasında yer alan lokma karşısında ‘Loukoumades’ Miami’de popülerite yakaladı. Yunanistan ile süren yemek kavgaları sonrasında Miami’de popülarite kazanan ve adına “Loukoumades” tatlısı yeni kavgaların çıkma ihtimalini akıllara getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN