Türkiye'de bir ilk: Herkesin gözü 18.57'deki alarmda

Türkiye'de bir ilk: Herkesin gözü 18.57'deki alarmda

İçişleri Bakanlığı ve AFAD tarafından 1999 Düzce Depremi'nin 23. yılı nedeniyle Türkiye'de ilk kez 81 ilde de eş zamanlı olarak yapılacak tatbikat saat 18.57'de başlayacak. Tatbikat anında telefonlara mesaj gelecek, belediye ve cami hoparlörlerinden duyurular olacak. Deprem tatbikatında hayat kurtaran 'Çök-Kapan-Tutun' hareketi yapılacak.

Bugün 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde saat 18.57'de 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' düzenlenecek. Tatbikat saat 18.57'de başlayacak. Deprem anında hayat kurtaran 'Çök-Kapan-Tutun' hareketi yapılacak. Telefonlara mesajlar gelecek, belediye ve cami hoparlörlerinden duyurularla vatandaş bilgilendirilecek. Tatbikata dair TRT televizyon ve radyolarında uyarılar yayımlanacak.

Böyle bir tatbikatın ilk kez yapılacağını aktaran AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Eksiklerimizi görüp onları takviye ederek, kendimizi de güncelleyerek geldiğimiz bir aşama" diye konuştu.

DÜZCE DEPREMİ'NİN 23. YILI İÇİN DÜZENLENDİ

Tatbikat, İçişleri Bakanlığı ve AFAD tarafından 1999 Düzce Depremi'nin 23. yılı dolayısıyla planlandı.

Amaç; deprem anına ilişkin farkındalık oluşturmak. Bu kapsamda hayat kurtaran 'Çök-Kapan-Tutun' hareketi gerçekleştirilecek.

SİREN ÇALMAYACAK

AFAD Başkanı Sezer, korku ve panik yaratmamak için siren sisteminin kullanılmayacağını söyledi.

AFAD merkez binasında ve illerde afetlerle ilgili ekipman ve araçlar sergilenecek.

Tatbikata; ailelerin, yurtlarda kalan öğrencilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının lojmanlarında yaşayanların, ticaret ve sanayi odalarına bağlı sanayi kuruluşlarında çalışanların katılması teşvik edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN