Türkiye'de ilk o ilimizde ekildi! Sağlığa faydaları saymakla bitmiyor: 4 katı fiyatına satılıyor

Türkiye'de ilk o ilimizde ekildi! Sağlığa faydaları saymakla bitmiyor: 4 katı fiyatına satılıyor

Türkiye'de ilk o ilimize ekildi! O ürünün sağlığa faydaları saymakla bitmiyor! 4 katı fiyatına satılabiliyor! Üreticisi adeta servet biçiyor! Bunu eken servete kondu!

Eskişehirli profesyonel çiftçi Hayriye Kuşçu, İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nde 'besin intolerans' eğitimi aldıktan sonra 2020 yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. 10 dekarlık bir alanda mor patates ekimi yaparak dikkat çekti.

NORMAL PATATESTEN 4 KAT DAHA FAZLA PARA

mor-patates-zidy.webp

Kuşçu, aile mirası topraklarda profesyonel çiftçilik yaparak, özellikle Avrupalı kadınların tercih ettiği ve şifa deposu olarak kabul edilen mor patatesin Türkiye pazarında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral da bu ürünün ekimi ve kullanımıyla ilgili bilgi aldığını ve Erzurum'da yetiştirmeyi planladıklarını ifade ederek, "Normal patates ile mor patatesin farklılıkları var. 3-4 kat fazla fiyatla satılabiliyor. Hem antisiyonun, antioksidan ve kanser hastalıklarına iyi geliyor. Kozmetik sanayiinde de kullanıldığı için Erzurum’da yetiştirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

VİTAMİN BOMBASI MOR PATATES

adsiz.png

Mor patates (Ipomoea batatas), turuncu tatlı patatesin mor renkli bir çeşididir ve Güney Amerika'ya özgüdür. Diğer patates türlerine göre daha fazla antioksidan içerir ve lif, potasyum, C vitamini ve B6 vitamini gibi önemli besin maddeleri açısından zengindir.

MOR PATATESİN FAYDALARI

Mor patatesin birçok faydası bulunmaktadır, bunlar arasında vücudu serbest radikallerin zararlarından koruması, bağırsak sağlığını desteklemesi, kalp sağlığını güçlendirmesi, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi ve kanser riskini azaltması sayılabilir.

Mor patates, çiğ olarak veya pişmiş olarak tüketilebilir. Mor patates püresi, mor patates kızartması ve mor patates cipsi gibi popüler yemeklerde kullanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN