Türkiye’nin altın ürünü! Dağlarda kendiliğinden büyüyor, eski usul tek tek elle toplanıyor! Kilosu 200 TL’den alıcı buluyor

Türkiye’nin altın ürünü! Dağlarda kendiliğinden büyüyor, eski usul tek tek elle toplanıyor! Kilosu 200 TL’den alıcı buluyor

Dağlık arazilerde kendiliğinden yetişiyor binbir zahmetle toplanıyor. Kadınlar eski usul kazanlarda kaynatıyor litresi ise 200 TL'den alıcı buluyor. Faydası satmakla bitmiyor bulan ise teneke teneke alıyor. İşte tüm detaylar…

Hatay'ın Defne, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde dağlık arazilerde kendiliğinden yetişen defne ağaçları şehrinde geçim kaynağı oluyor. Defne ağaçlarında emek emek toplanan meyveler eski usul kazanlarda kaynatılarak pazara çıkarılıyor. 1001 emekle yapılan defne yağının litresi ise 200 TL'den alıcı buluyor. Hem sabun yapımında hem de kozmetikte kullanılan defne yağının faydaları da saymakla bitmiyor. İşte tüm detaylar…

200 TL'DEN SATILIYOR

Hatay'ın meşhur defne yaprakları yıllardır evlerin şifa kaynağı olmaya devam ediyor. 50 yıldır defne yağı yapan 71 yaşındaki Mehmet Söker, ürünün oldukça değerli olduğunu belirterek hiçbir zaman pazar sıkıntısı yaşanmadığının altını çizdi. Litre fiyatının 180 ile 200 TL arasında değişiklik gösterdiğini belirten Söker, defne yağının da birçok faydası olduğuna değindi. Özellikle eklem ağrılarına iyi geldiğini belirten Mehmet Söker, cildi yenilediğini, saç dökülmelerine karşı savaş açtığını ve saçları beslediğinin altını çizdi.

defne-yagi-nasil-yapilir.jpg

DEFNE YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Defne ağaçlarının meyvelerinden ve çekirdeklerinden elde edilen bir bitkisel yağ olarak karşımıza çıkan defne yağı, Akdeniz ikliminde bol miktarda yetişen ve kullanılan bir üründür. Defne yağının başlıca özellikleri şu şekildedir:

Antioksidan özellikleri: Zengin antioksidan içeriği ile birlikte hücreleri serbest radikallere karşı koruyan Defne yağı yaşlanma, kanser ve diğer kronik hastalıklara iyi geliyor.

Antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikleri: Antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikleri bulunan defne yağı bakteri ve mikropların büyümesine engel olmaktadır.

Kilo vermeye yardımcı olması: Metabolizmayı hızlandıran defne yağı kilo vermeye de yardımcı oluyor.

Sindirim sağlığını desteklemesi: Sindirim sistemini destekleyen defne yağı bağırsakları korumaktadır.

Ağrı kesici özellikleri: Ağrı kesici özelliği sahip olan defne yağı baş ağrısı, kas ağrısı ve adet kramplarına iyi gelmektedir.

Cilt sağlığını koruması: Cilt sağlığı açısından son derece yararlı olan defne yağı sivilce, akne tedavisinde kullanılabildiği gibi cilt yaşlanmasının da önüne geçmektedir.

defne-yagi-faydalari-nelerdir.jpg

DEFNE YAĞI NERELERDE KULLANILIR?

Aromaterapi: Defne yağı, aromaterapide yaygın olarak kullanılır. Buhar difüzörü veya masaj yağı olarak kullanılabilir,

Alternatif tıp: Defne yağı, alternatif tıpta çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Baş ağrısı, kas ağrısı, adet krampları, sivilce ve akne gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir,

Mutfak: Defne yağı, mutfakta da kullanılabilir. Çorba, sos ve yemeklere lezzet ve aroma katmak için kullanılabilir.

defne-yagi-zararlari-nelerdir.jpg

DEFNE YAĞI ZARARLARI NELERDİR?

Defne yağı kullanmak isteyen kişilerin mutlaka uzman bir doktora danışması gerekmektedir. Defne yağı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

Dış kullanım içindir. İçilmemelidir,

Hamile ve emziren kadınlarda dikkatli kullanılmalıdır,

Alerjik reaksiyona neden olabilir. Kullanmadan önce bir doktora danışmak faydalı olabilir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN