Türkiye'nin doğalgazla ısınma işi artık bitiyor! Tokatlı girişimciden akıl almaz ısınma sistemi: Bu boya sürüldüğü yeri ısıtıyor

Türkiye'nin doğalgazla ısınma işi artık bitiyor! Tokatlı girişimciden akıl almaz ısınma sistemi: Bu boya sürüldüğü yeri ısıtıyor

Türkiye’de neredeyse her ev doğalgaz ile ısınıyor. Lakin bu icat resmen doğalgazla ısınma işini bitiriyor. Tokatlı girişimcinin hayrete düşüren o ısınma sistemi sayesinde yeni bir döneme girilebilir. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ülkemizde birçok ev geleneksel ısınma yöntemleri arasında bulunan kömür ya da doğalgaz sistemiyle ısınıyor. Lakin hem kömür fiyatları hem de doğalgaz fiyatları her geçen gün artarken insanlar ısınmak için alternatif arayışlara geçti. Bu kapsamda Tokatlı bir girişimci kömür ve doğalgaz ile ısınmaya al pozitif bir çözüm üretti. Bu yöntem insanların ilgisini çekerken yenilikçi bir sistemin kapılarını açtı.

yeni-proje-48.jpg

BOYAYI ISIYA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Her geçen gün gelişen teknoloji ile beraber enerji verimliliği ve çevre dostu çözümler artmaya başladı. Bu kapsamda Akit’te yer alan habere göre, alternatif arayışlara çözüm olarak mühendisler yenilikçi bir sistem geliştirerek boyayı ısıya dönüştürmeye başladı.

Bu özel boya elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürerek oldukça düşük tüketimle çalışıp aldığı enerjiyi yüzde yüz harcıyor. Söz konusu bu sistem enerji verimliliğini maksimum seviyeye çıkarıyor. Sistem, genellikle doğalgazın olmadığı ya da ulaşamadığı yerlerde kullanılırken kömürle uğraşmaktan sıkılan insanlar tarafından da alternatif bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-45.jpg

HEM EVDE HEM BAHÇEDE HEM SERADA

Sistemin temelinde yüzdeye sürülen boyanın her yerde elektrik enerjisi verilmesi sonucunda ısıya dönüşmesi yatıyor. Bu sayede evler, bahçeler, seralar ve daha birçok alan alternatif bir ısınma seçeneğini kullanmış oluyor. Bu özel boya her yüzeye uygulanırken hem ekonomik hem çevreci hem de doğal bir ısınma yöntemi sunuyor.

Bunların yanı sıra laminant altında, fayans altında, patlatma taş gibi birçok yüzeye kolayca uygulanabiliyor ve geleceğe dönük olarak enerji ihtiyaçlarına yönelik çözümler ortaya koymuş oluyor. Ayrıca ekonomik anlamda da yenilikçi bir teknoloji olmasından dolayı enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik adına başarılı bir ilerleme özelliği taşıyor.

yeni-proje-46.jpg

“EN EKONOMİK ISINMA SİSTEMİ DİYORUZ”

Doğal gazın olmadığı yerlerde insanların kömürden sıkıldığını ifade eden 33 yaşındaki girişimci Gamze Vural, “İnsanlar kömürden sıkılmıştı. Biz de bu yönde ilerledik. Sistemimiz daha çok doğalgazın olmadığı yüzeylerde ısı boyamızı sürüldüğü yüzeye elektrik enerjisi verdiği zaman ısıya dönüştüren bir boyadır. Yani bununla bağ evleriniz, seralarınız, bahçeleriniz, aklınıza gelen her yerde boyayı sürüp, elektrik vererek ısınma sağlayabiliyorsunuz. Doğal gazlı evlerde de kullanılabiliyor. Mesela doğal gazın ulaşamadığı en son odalar soğuk oluyor, ulaşamadığı derken. Bu boya oralarda son peteğinize takviye amaçlı sürülebilir. Mevcut peteklerimize de bu sistemi uygulayabiliyoruz. Yeni bir petek almanıza gerek yok. En ekonomik ısınma sistemidir diyoruz. Elektrik enerjisiyle ısınma sağlıyor ve düşük watta tüketim sağlıyor. Ekonomiktir, çevrecidir ve doğal kurulumdur. Sadece peteklerde değil laminant altında, fayans altında, patlatma taş gibi birçok yüzeyde olabiliyor” dedi.

yeni-proje-47.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN