Türkiye’nin en büyük ilçeleri açıklandı! O ilin ilçesi de metropol unvanına kavuştu: Gören şaştı kaldı

Türkiye’nin en büyük ilçeleri açıklandı! O ilin ilçesi de metropol unvanına kavuştu: Gören şaştı kaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verileri açıklandı. Açıklanan veriler kapsamında o il de listeye girerken sonucu gören şaştı kaldı…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verileri açıklandı. Açıklanan veriler kapsamında Türkiye’nin en büyük ilçeleri de bir bir sıralanırken, Konya’nın o ilçesi de listede yerini aldı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İLÇELERİNDEN BİRİ OLDU

Adresi Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Konya’nın Selçuklu ilçesin 2023’te 695.771 nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilçelerinden oldu. Selçuklu bu rakam ile Türkiye’nin en büyük metropol ilçeleri listesine adını yazdırdı.

konya-selcuklu-2.jpg

TÜİK verilerine göre 68.944 kişilik nüfusu ile Yazır Mahallesi ilk sıraya yerleşirken, 39.845 kişilik nüfusu ile Bosna Hersek Mahallesi ikinci, 36.748 kişilik nüfusu ile de Sancak Mahallesi üçüncü sırada oldu. Türkiye’nin nüfusuysa 2022 yılına kıyasla 92.824 kişi artış göstererek 85 milyon 372.377 oldu. Konya nüfusu da TÜİK verileri kapsamında 23.894 kişi artış göstererek 2 milyon 320.241’e ulaştı…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN