Türkiye'nin en zehirli yılanı! 80 santimetre boyunda, soktuğu gibi öldürüyor... Uzmanlar uyardı. O illerimizde istila başladı!

Türkiye'nin en zehirli yılanı! 80 santimetre boyunda, soktuğu gibi öldürüyor... Uzmanlar uyardı. O illerimizde istila başladı!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yılanlar kış uykusundan uyandı. Ülkemizde de sıklıkla görülen yılan vakalarına bir yenisi daha eklendi. Paylaşılan görüntüler herkesi şoke etti. Türkiye'nin en zehirli yılan türü olan Wagner Engereği o ilimizde görüldü. Tam 80 santimetre boyunda! Soktuğu gibi öldürüyor. Uzmanlar acil durum çağrısında bulundu. O illerimizde istila başladı!

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar yuvalarından çıkmaya başladı. Doğaya akın eden yılanlar zaman zaman insan yaşamına dahil olurken gelen son görüntüler herkesi korkuttu. Türkiye'nin en zehirli yılanı! Tam 80 santimetre boyunda. Soktuğu gibi anında öldürüyor. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. O illerimizde istila başladı! Gördüğünüz gibi kaçın.

ghhhggh-2.jpg

Son dönemde yılan haberleri vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilmekte. Ağrı'dan gelen görüntüler ise herkesi şoke etti. Türkiye'nin en zehirli yılanı olan Wagner Engereği ilk kez görüntülendi.

TÜRKİYE'NİN EN ZEHİRLİ YILANI

Havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye'de yılan vakaları hızla artışa geçti. Ülkemizde bulunan en zehirli yılan türü olan engerek yılanları henüz kendilerini göstermemişti ancak gelen haber herkesi korkuttu. Engerek yılanları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Engerek yılanlarından korkutan haber de çok kısa süre önce geldi.

gfgfgf-2023-06-22t114721-605.jpg

TAM 80 SANTİMETRE BOYUNDA! O İLLERİMİZDE İSTİLA BAŞLADI

Konuyla ilgili önemli bilgiler aktaran Iğdır Üniversitesi Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Bahadır Akman, Wagner engereğinin ülkedeki yaklaşık 15 engerek türünden biri olduğunu söyledi. Bu yılan türünün Iğdır, Ağrı, Muş ve Kars bölgesinde dağılış gösterdiğini ifade eden Akman, özellikle bu illerde yaşayan vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN