Türkiye'nin en zehirli yılanı! Tek ısırığı ile bir fili bile deviriyor... Dev yılan o ilimizde görüldü, istila başladı!

Türkiye'nin en zehirli yılanı! Tek ısırığı ile bir fili bile deviriyor... Dev yılan o ilimizde görüldü, istila başladı!

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar kış uykularından uyandı. Doğaya akın eden yılanlar zaman zaman insan yaşamına dahil olabilmekte. Ülkemizde de görülen yılan vakalarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin en zehirli yılanı! Tek ısırığı ile bir fili bile deviriyor. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. Dev yılan o ilimizde görüldü, istila başladı!

Yaz ayları ile birlikte yılanlar yuvalarından çıkmaya başladı. Ülkemizde de sıklıkla görülen yılanlar bu sefer ortalığı ayağa kaldırdı. Türkiye'nin en zehirli yılanı! Tek ısırığı ile bir fili bile deviriyor. Uzmanlar bölge halkını son dakika olarak uyardı. Dev yılan o ilimizde görüldü, istila başladı! Gördüğünüz yerde kaçın.

Son dönemde yılan haberleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile takip edilmekte. Gelen son görüntüler ise herkesi şoke etti. Rize, Trabzon, Giresun, Samsun, Ordu ve Artvin bölgelerinde yaşayanların dikkatli olun! Tek ısırığı ile anında öldürüyor.

TÜRKİYE'NİN EN ZEHİRLİ YILANI!

Türkiye'nin en zehirli yılanı Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde görüldü. Türkiye'de endemik olan ve nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanlar listesinde asgari risk kategorisinde yer alan zehirli Baran engereği yılanı görüntülendi. Tehlike saçıyor.

gfgfgf-2023-06-11t120604-177.jpg

TEK ISIRIĞI İLE BİR FİLİ BİLE DEVİRİYOR

Vatandaşlar tarafından yakalanan dev yılan zehri ile herkesi korkutuyor. Tek ısırığı ile bir fili dahi devirebilecek güçte. Yılan incelendikten sonra doğaya salında ancak bölge halkı endişeli.

gfgfgf-2023-06-11t120616-761.jpg

UZMANLAR UYARDI: İSTİLA BAŞLADI

Baran engereğinin kuyruk ucu sarıdır. Boyları genellikle 55 santimetreye kadar ulaşan bu tür, kısa boylu bitkilerin altında, taşlık yerlerde yaşar. Tür, ismini Türkiye’nin önde gelen herpetologlarından Prof. Dr. İbrahim Baran’dan alır. Uzmanlar gelen görüntüler sonrası vatandaşları yılan saldırılarına karşı uyardı. Özellikle havaların ısınmasıyla yılan vakaların daha da artacağını belirttiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN