Türkiye'nin hayalet köyü kışın kayboluyor, yazın ortaya çıkıyor! Herkes gizemli evleri görmek için oraya koşuyor

Türkiye'nin hayalet köyü kışın kayboluyor, yazın ortaya çıkıyor! Herkes gizemli evleri görmek için oraya koşuyor

Türkiye'de yer alan gizemli evler herkesi şaşkına çeviriyor. Kışın ortadan kaybolan yazın ise yeniden ortaya çıkan bu evler herkesin dikkatini çekiyor. Resmen büyülü dünyanın Türkiye'deki izi. İşte herkesin merak ettiği gizemli evler…

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

Birçok kişinin uğrak noktası haline dönüşen gizemli evler Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Darıbükü Köyü’nde yer alıyor. Gezi rotası haline dönüşen Darıbükü Köyü, kışın ortadan kaybolurken yazın ise yeniden ortaya çıkıyor. İşte herkesin merak ettiği gizemli evler…

GİZEMLİ KÖY ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde yer alan gizemli evler yoğun ilgi ile karşılanıyor. Baraj sularının çekilmesi ile birlikte gün yüzüne çıkan taş evler görüntülenirken birçok turiste bu evleri görmek için oraya gidiyor. Tarihi ve kültürel değerleri ve doğası ile dikkat çeken Sütçüler, foto safari, trekking, oryantiring, dağcılık, cip safari, su sporları, yayla, kamp ve karavan turizmi ile birlikte birçok turistin de rotasında yer alıyor.

hayalet-evler-isparta.jpg

SULAR ALTINDA KALIYOR

Sütçüler'e yaklaşık 63 kilometre uzaklıkta bulunan Darıbükü Köyü, kışın kaybolan yazın da gün yüzüne çıkan evleriyle merak uyandırıyor.2016 yılında Köprüçay Nehri üzerine yapılan Kasımlar Barajı nedeniyle sular altında kalan köyde yer alan 25 ev şimdilerde daha dikkat çekici bir noktada bulunuyor.

isparta-su-altinda-kalan-evler.jpg

Evlerde yaşayan kişiler coğrafyaya uygun farklı alanlara yapılan konutlara taşınırken, bu evlerde yıllar içerisinde sular altında kaldı. Yaz dönemindeki baraj suyundaki düşüş ile birlikte evler gün yüzüne çıkarken sonbaharda ise renkli görüntüler kameralara yansıyor.

BARAJ KÖYÜ İKİYE BÖLDÜ

Darıbükü Muhtarı Hese Selçuk, bölgenin en önemli yatırımlarında birinin Kasımlar Barajı olduğunu ifade ederek köyün ikiye ayrıldığını belirtti. Baraj altında kalacak evlerin sahipleri ile görüşüldükten sonra yeni konutlara yerleştirildiğini belirten Muhtar Selçuk, Bölgede yaklaşık 25 ev ile cami ve okul vardı, bunlar da su altında kaldı. Kışın yağışın etkisiyle evler yine suyun altında kalıyor. Eskiden donardı ve biz üzerinde tahtalar ile kayardık. Yaz döneminde ise kuraklığın da etkisiyle su çekiliyor. Evler görünmeye başlıyor ve çok güzel manzaralar oluyor. Tabiatın güzelliği ortaya çıkıyor." dedi.

isparta-daribuku-gizemli-evler.jpg

Sonbaharda kartpostallık görüntüler ortaya çıkarken İnsanların bu noktaya gelerek fotoğraf ve görüntü çektiği görülüyor. Böyle bir şeyi ilk kez görenler şaşıp kalırken kendilerinin bu duruma alıştığını belirten Selçuk, Eskiden evlerin taştan yapıldığını ifade ederek 7 yıldır bu evlerin su altında olduğunu aktardı. Uzun süredir su altında olmasına rağmen evlerde bir çürüme olmadığını ifade eden Selçuk, bölgenin bilinirliği arttıkça gelip soran kişilerin sayısının da artış gösterdiğine değindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN