Türkiye'nin sevilen senaristi Muharrem Buhara hayatını kaybetti

Türkiye'nin sevilen senaristi Muharrem Buhara hayatını kaybetti

Ünlü yazar ve senarist Muharrem Buhara hayatını kaybetti. Buhara, 'Süper Baba', 'İkinci Bahar', 'Baba Evi' ve 'Hayat Bağları' gibi sevilen dizilerin senaristliğini üstlenmişti. Süper Baba'da rol alan Şevket Altuğ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla üzüntüsünü dile getirdi.

Türk televizyon tarihinin unutulmaz yapımlarından olan 'Süper Baba' ve 'İkinci Bahar'ın senaryolarına imza atan Muharrem Buhara hayata gözlerini yumdu. Acı haberi Muharrem Buhara'nın bağlı bulunduğu ajans duyurdu.

Çok sayıda çocuk öykü kitabının da yazarı olan Buhara, bugün ikindi vaktinde Pendik Yenişehir Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Osmangazi Mezarlığı'na defnedilecek.

'SENİ UNUTMAYACAĞIZ'

Süper Baba'nın Fikret'i Şevket Altuğ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla üzüntüsünü belirtti. Altuğ paylaşımında, "Hoşça kal Muharrem. Her şey için sonsuz teşekkürler. Seni unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

MUHARREM BUHARA KİMDİR?

1957’de İstanbul’da doğan Buhara İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü mezunu. Lise yıllarında oyuncu olarak başlayan sanat çalışmalarını, daha sonra çocuk tiyatrosu oyun yazarlığı üzerine yoğunlaştırdı. İlk oyunu “Ayının Fendi Avcıyı Yendi” ile 1982 yılında TOBAV birincilik ödülünü kazandı. Bu oyun ve diğer çocuk oyunları yurtiçi ve yurtdışında çeşitli tiyatrolarda halen sahnelenmektedir. Buhara daha sonra Süper Baba, İkinci Bahar, Yağmur Zamanı, Sıla gibi televizyon seyircisinin hafızalarından silinmeyen çeşitli televizyon dizilerinde öykü ve tretman yazarı olarak görev aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN