Türkiye’nin ünlü plajını resmen eve çevirdiler! Yastığını yorganını alan uyumaya oraya gitti…

Türkiye’nin ünlü plajını resmen eve çevirdiler! Yastığını yorganını alan uyumaya oraya gitti…

Sıcak havaların son derece etkili olduğu son günlerde Türkiye’nin en ünlü plajlardan biri resmen eve döndü. Yastığını yorganını alan koşa koşa oraya uyumaya gittiler… Plajdaki kalabalık görenleri şaşkına çevirirken “yok artık” dedirtti.

Nemli ve sıcak havaların çok etkili olduğu bu günlerde vatandaşlar kendilerine serinlemek için yeni yöntemler arıyor. Özellikle de El Nino ve Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkili olduğu günlerde yüzbinlerce insan artık sıcaktan isyan edecek noktaya gelmişti. Son zamanlarda biraz serin havalar hakim olsa da hala sıcakların etkisini gösterdiği illerde vatandaşlar serinleme yöntemleri arıyor. Türkiye’nin o ünlü plajı da serinlemek için gelen vatandaşlarla doldu. Resmen yastık ve yorganla koşa koşa oraya giderek uyuyorlar…

ÜNLÜ PLAJ EVE DÖNDÜ

Turizmin kalbi olan Antalya’da sıcak ve nem etkisini kaybetmeden devam ediyor. Hava sıcaklığı 30 dereceyi bulurken nem oranı ise yüzde 85’i aştı. Vatandaşlar ise sıcaktan ve nemden kaçmak için yeni yöntemler aramaya başladı.

plaj.jpg

Klimaların altında uyumak istemeyen vatandaşlar ise çareyi Konyaaltı sahilinde buldu. Yastığını yorganını kapan sahilde uyumaya gitti. Günün her saati tatilcileri ağırlayan plaj, bu kez de otel ya da ev niyetine uyumak isteyenleri ağırladı.

Konyaaltı sahilinde çekilen görüntüler insanları şaşkına çevirirken bazılarının yorganla yastıkla, bazılarının havluyla bazılarının ise arkadaşları ile yan yana yattığına şahit olundu. Sıcaktan kaçan vatandaşlar boş buldukları yerlerde uyumaya çalıştı. Sabahın ilk saatlerinde bile plajın oldukça yoğun olması dikkat çekti.

plaj2.jpg

GECE SAATLERİNDE BİLE GİDİYORLAR

Plajda yaklaşık 26 senedir dalış kulübü işletmeciliği yapan Mustafa Karsanba, “Gelen yerli ve yabancı turistlere dalış yaptırıyoruz. Bu sayede turizme katkı sağlıyoruz. Deniz canlılarını görme şansı buluyorlar. Sabahları yerli halkımız çok yüzmeye geliyorlar. Geceden kalan arkadaşlarımız sahili kirletiyor, çok fazla sinek de var. Gece 00.00’dan sonra çok fazla kalan var. Zabıta ekipleri çadır kurulmasına izin vermiyor. Belediyenin ekipleri sahili çok güzel temizliyorlar, ama bazen onlar da yetersiz kalıyor. Pazar sabahında burada yatan yüzlerce insan görebilirsiniz” dedi.

plaj3.jpg

YASTIĞINI YORGANINI ALAN GELİYOR

Arkadaşları ile sahilde yüzen Mahmut Mahir Deniz, “Her sabah geliyorum, sahilde kalan insanları görüyoruz. Antalya iklim olarak buna uygun olunca gece burada konaklıyorlar. Bu aynı zamanda bir kirlilik de oluşturuyor. Çoğu zaman yatağını yorganını getirenleri, çadır kuranları görüyoruz. Temmuz ve ağustos ayı daha yoğundu. Şimdi biraz daha azaldı. Zabıta çadır kurulmasına izin vermiyor” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN