Türkiye’ye gelip milyonları bırakıyorlar! Türkiye’de en çok onlar para harcıyor

Türkiye’ye gelip milyonları bırakıyorlar! Türkiye’de en çok onlar para harcıyor

Oldukça turistik bir ülke olan Türkiye her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Tarih, kültür, doğasıyla herkese hayran bırakan Türkiye'de en çok harcama yapan ülkeler belli oldu. Mastercard’ın yayınladığı rapor her şeyi gözler önüne seriyor. Türkiye'de en çok harcama yapan ülkeler açıklandı.

Türkiye'ye gelen her 100 turisten 86'sı ülkeden memnun bir şekilde ayrılmaktadır. Master kart tarafından yayınlanan rapor doğrultusunda Türkiye'ye en çok döviz bırakan ülkeler belli oldu. 2022 yılı Turizm içgörüleri kapsamında yayınlanan raporda yer alan veriler herkesi şaşırtıyor.

TÜRKİYE'YE MİLYONLARCA DOLAR BIRAKIYORLAR

Kullanıcılarına hotelhubtravel.com üzerinden birçok farklı kampanya sağlayan Mastercard, 2022 yıllık turizm iç görüleri kapsamında Türkiye'ye gelen her 100 turistten 86'sının memnun bir şekilde ayrıldığını belirtti.

turist.jpg

Türkiye'ye en çok döviz bırakan ülkeler ise sırasıyla Rusya, Almanya, İngiltere, ABD, Hollanda, Kuveyt ve Katar oluyor. Türkiye'ye gelen turistlerin ülkede kalma süreleri ise ortalama 4.5 gün olarak belirtildi.

2021 yılında İstanbul Boğazı, Ayasofya, Sultanahmet Camii En çok ziyaret edilen yerler görün arasına adını yazdırdı. 2022 yılında ise bu listeye Side Antik Kenti ve Antalya Kaleiçi de eklendi.

turistler.jpg

Turistlerin Türkiye'yi tercih etme nedenleri arasında doğa, sanat, kültür ve fiziksel aktiviteler ile birlikte yeme içme, deniz turizmi, güneş ve alışveriş yer aldı. Türkiye'ye ayak basan turistlerin harcamalarına bakıldığında ise en fazla perakende öne çıkarken konaklama, sağlık güzellik, medikal, ulaşım, market ve restoran harcamaları yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN