Türkiye'ye müjdeli haberi böyle verdi: Eğer 15 gün içinde doğru çıkmazsa bu işi bırakıyorum

Türkiye'ye müjdeli haberi böyle verdi: Eğer 15 gün içinde doğru çıkmazsa bu işi bırakıyorum

El Nino ve Afrika sıcak hava dalgalarının etkili olduğu yaz aylarının ardından küresel ısınmanın etkisi hala devam ediyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ne zaman düşeceği merak edilirken beklenen haber Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den geldi...

Sıcak ve kurak geçen yaz aylarının ardından herkes havaların soğuyacağı ve yağışların düşeceği günleri merakla bekliyor.

Küresel ısınmadan nasibini fazlasıyla alan Türkiye'de, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde barajlar için kuraklık alarmı verilirken, ara sıra yağan yağışların da ne yazık ki yeterli bir etkisi olmuyor.

turkiye-yagis-2.jpg

Uzmanlar tahminleri doğru çıkarsa bu yıl kış ayının da çok sert geçeceğini söylemelerine rağmen beklenen sıcaklık düşüşleri ve yağışlar henüz gelmedi. Sosyal medya üzerinden sık sık yeni değerlendirmelerde bulunan ve birçok kişinin yakın takibe aldığı Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den ise umutlandırıcı yeni bir paylaşım geldi.

YAĞIŞ GELMEZSE MESLEĞİ BIRAKACAK

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, X hesabı üzerinden yaptığı son paylaşımda herkesin beklediği o haberi vererek heyecanlandırdı.

kerem-okten.jpg

Önümüzdeki 15 güne dikkat çeken Ökten, "Barajlar hızlı bir artışa geçecek" diyerek yağışların etkili olacağını duyurdu. Ayrıca Ökten, bu söylediği çıkmazsa meteorolojiyi bırakacağını da belirterek yağışlara hazır olun dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN