Türkler İstanbul'u terk ediyor! Konutunu satan rotasını o ülkeye çevirdi! Ev almak hem ucuz hem avantajlı

Türkler İstanbul'u terk ediyor! Konutunu satan rotasını o ülkeye çevirdi! Ev almak hem ucuz hem avantajlı

İstanbul'da konut fiyatlarına zam üstüne zam gelirken vatandaşlar da çözünen yurtdışına yerleşmekte buldu. Kira tavan tutarının belirlenmesi ile birlikte %40 artış yapılırken İstanbul'da ev almakta neredeyse imkansız oldu. Vatandaşlar ev almak için gözünü o ülkeye çevirdi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye'de yaşayanlar konut almakta zorlanırken gözler yurt dışına çevrildi. Yurt dışında konut edinme eğilimleri her geçen gün artış gösterirken TÜİK verilerine göre yurt dışından ev satın alma oranları 2020 yılında 35.184 iken 2021 yılında 45.789'a yükseldi. Vesta Global'in kurucu ortağı Teuta Narazan, Son 2 yıl içerisinde artan fiyatlar nedeniyle Türkiye'de ev almanın zor olduğunu belirtti. İstanbul'daki emlak fiyatlarının Avrupa şehirleri ile yarıştığını belirten Nazaran, vatandaşların tercihinin de Türkiye yerine yurt dışı olduğunu belirtti. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KONUTLAR ARTIK YURT DIŞINDAN

Nazaran, yurt dışından ev almanın büyük bir motivasyon yatırımının yanı sıra AB ülkelerinde serbest dolaşım elde etmek için kullanılan bir yöntem olduğuna değindi. Bu süreç içerisinde Türk vatandaşların Golden Visa'ya yoğun ilgi gösterdiğini belirten Nazaran, “Altın Vize İspanya, Portekiz, Yunanistan ve ayrıca da Malta'yı kapsamakta.. Bu dört ülke için gayrimenkul yatırımı yapanlar oturma izni ve aynı zamanda da vatandaşlık alabiliyor.” şeklinde konuştu.

portekiz-1.jpg


Nazaran, vatandaşlık kapsamında sağlanan hakların yanı sıra yatırımcının eşi ile birlikte 21 yaşından küçük veya öğrenim gören çocukları ve bakmakla yükümlü olduğu ebeveynlerinin de yararlanabileceğini aktardı. Yatırım turlarının Yunanistan'da 250.000'dan başladığını belirten Nazaran, Portekiz'de 280.000 Euro'dan, İspanya'da ise 500.000 Avro olduğunu aktardı.

istanbul-konut-2.jpg
Türkiye'deki konut fiyatlarının rekor kırdığını belirten Nazaran, Türkiye'de yatırım amaçlı alınan gayrimenkullerini satan ve daire alan Türk vatandaşlarının sayısına da değindi. Portekiz'de 280.000 Euro'ya büyük bir ev alınabildiğini ifade eden Nazaran, küçük çocuklu ailelerin yüzde sekseni Portekiz'i tercih ettiğini aktardı. Nazaran, bunun yanı sıra ilgi çeken ülkeler arasında Yunanistan ve Karayiplerin de yer aldığını söyledi.

portekiz-sehir.jpg

GOLDEN VİSA ASKIYA ALINACAK

Hem dünyada hem de Türkiye'de tercih edilen Golden Visa uygulaması, Avrupa'yı sarsan ekonomik krizin etkilerini de hafifletmeye başladı. Son zamanlarda çok sık bir şekilde kullanılan uygulama bazı ülkeler tarafından yeniden gözden geçirildi. Bu ülkeler arasında yer alan Portekiz hakkında önemli açıklamalarda Teuta Narazan, "Tahmini tarih yaz sonu. Yani Portekiz'deki yatırım fırsatından yararlanmak ve Golden Visa'yı almak için sadece birkaç hafta kaldı. Potansiyel yatırımcılar, Portekiz'deki fırsatı kaçırmamak için hızlı hareket etmelidir." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN