Türkler ve Yunanların etli ekmek kavgası! Sivaslı esnaf duyunca deliye döndü: "Cevaplarını tekrar alırlar"

Türkler ve Yunanların etli ekmek kavgası! Sivaslı esnaf duyunca deliye döndü: "Cevaplarını tekrar alırlar"

Yunanlar, bari bu lezzete dokunmayın! Etli ekmek kavgası Türkler ve Yunanlar arasında çıktı! Sivaslı esnaf duyar duymaz deliye döndü: "Cevaplarını tekrar alırlar..."

Türk mutfağının köklü lezzetlerinden biri olan etli ekmeğin, Yunanistan tarafından sahiplenme iddiası, Sivaslıları harekete geçirdi. Etli ekmek ustası Ali Kara, Yunanistan'ın bu iddiasına yanıt verirken, lezzetin Türkiye'nin ve özellikle de Sivas'ın özgün bir tat olduğunu vurguladı.

ETLİ EKMEK SİVAS'IN

etli-ekmek-1.jpg

Ali Kara, yapılan açıklamada, etli ekmeğin Sivas'a has bir lezzet olduğunu belirtirken, bu iddiaların Yunanistan'ın Türk kültürel mirasına gıpta ile baktığını gösterdiğini ifade etti. Sivaslıların etli ekmeğe olan sevgisi ve bağlılığına vurgu yaparak, Yunanistan'ın bu tür iddialarla asla başarı elde edemeyeceğini dile getirdi.

Yunanistan'ın daha önce de Türk mutfağından bazı lezzetleri sahiplenmeye çalıştığını hatırlatan Kara, Türk halkının bu tür girişimlere her zaman karşı koyduğunu ve kendi kültürel mirasına sahip çıkmaya devam edeceğini belirtti.

Ayrıca, Sivas için etli ekmeğin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Kara, bu lezzetin Yunanistan'a davet edilerek tatmalarını ve Türkiye'nin güzelliklerini keşfetmelerini istedi.

Benzer şekilde, Sivaslı vatandaş Burak Yücetağ da Yunanistan'ın bu tür iddialarına şaşırmadıklarını belirtirken, Türk milletinin lezzetleriyle her zaman öne çıktığını ve bu tür girişimlerin sonuçsuz kalacağını dile getirdi.

"YILLAR ÖNCE ALDIKLARI CEVABI TEKRAR ALIRLAR"

etli-ekmek-2.webp

Türk mutfağının zenginliğine ve özgünlüğüne vurgu yapan Burak Yücetağ, "Daha önceki yıllarda bazı yemeklerimizi sahiplenmeye çalışmışlardı. Hatta dün kokoreçi de sahiplenmişler. Bu gidişle Türkiye’yi sahiplenme düşünceleri olacak gibi duruyor. Ama öyle bir durumda yıllar önce aldıkları cevabı tekrar alırlar diye düşünüyoruz. Türk milleti olarak lezzetimizle her zaman ön plandayız. Sivas için de etli ekmek çok meşhur bir yiyecek" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN