TÜSİAD önünde Tel Aviv ile ticareti sonlandırın eylemi

TÜSİAD önünde Tel Aviv ile ticareti sonlandırın eylemi

İsrail, Filistin’de katliamlarına devam ederken, Tel Aviv’le ticaretin sürmesine tepkiler sürüyor. Daha önce Genç MÜSİAD Kongresi’nin yapıldığı otelinde basın açıklaması yapmak isteyen Filistin İçin Bin Genç Hareketi, bu sefer de TÜSİAD önünde eylem yaptı. Eylemde TÜSİAD üyelerinin İsrail ile olan ticaretinin sonlandırılması çağrısı yapıldı.

İsrail’in Gazze katliamı devam ederken Türkiye’den İsrail’e gıdadan hammaddeye birçok alanda ticaret devam ediyor. Netanyahu hükümeti Gazze’de açlığı silaha çevirirken, Türkiye’den kalkan gemilerin İsrail’e gıda seferini sürdürdüğü ortaya çıktı. Gazze’ye ‘soykırım’ saldırıları sonrasında bile Türkiye’nin İsrail’e ihracatının artış gösterdiği dış ticaret verilerine yansımıştı. Netanyahu hükümetinin vahşetine Türkiye’de kafe baskınları, neskafe yasaklarıyla karşılık verilirken iki ülke arasındaki gıda ticaretinde düşündürücü tablo çıktı.

Quds News Network’ün (QudsNen) İsrail Tarım Bakanlığı’nın verilerine dayandırdığı haberine göre savaşın başladığı 7 Ekim’den beri İsrail’e sebze meyve ihraç edenler listesinin başında Türkiye ve Ürdün var. Bunlar aynı zamanda İsrail’deki Benyamin Netanyahu hükümetini en sert dille eleştiren yönetimlerin bulunduğu iki ülke. Filistin İçin Bin Genç Hareketi, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) şirketlerinin İsrail’le olan ticaretlerini protesto etmek için Genç MÜSİAD Kongresi’nin yapıldığı Şişli’deki bir otelin önünde basın açıklaması düzenlemek istedi.

Açıklama yapılmasına izin vermeyen polis gruba müdahale etti. Eylemciler sık sık “İsrail’le ticaret Filistin’e ihanet” ve “Katil İsrail, işbirlikçi MÜSİAD” sloganları attı. isteyen Filistin İçin Bin Genç Hareketi, bu sefer de TÜSİAD önünde eylem yaptı. Eylemde TÜSİAD üyelerinin İsrail ile olan ticaretinin sonlandırılması çağrısı yapıldı. Eylemde TÜSİAD üyelerinin İsrail ile olan ticaretinin sonlandırılması çağrısı yapıldı. Yapılan eylemde “Soykırım işbirlikçisi sermayedarlar, soykırım şiddetini arttırarak devam ederken ihracatlarıyla işgalci İsrail’i yalnız bırakmıyor” açıklamasında bulunuldu.

‘İSRAİL İLE TİCARET UTANCI SONLANDIRILSIN’ PANKARTI KALDIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimler için Sakarya’da miting düzenledi. Birkaç vatandaş cumhurbaşkanı mitingde konuşmaya başlayınca ‘İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın’ diye yazılı bir pankart açtı. Pankart kısa sürede görevliler tarafından kaldırıldı. Görüntülerde vatandaşların görevlilerce götürüldüğü görüldü. İktidar, geçtiğimiz kasımda Gazze’ye başlattığı saldırılar nedeniyle İsrail’e sert eleştiriler yöneltse de aynı durum ticarette geçerli değil. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Türkiye’nin İsrail’e ihracatı 2023 yılının aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 30,4 artışla 393,3 milyon dolara yükselmişti. Ekim-Aralık döneminde Türkiye’nin İsrail’e ihracatı 1 milyar doları aşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN