Tutuklu atık kağıt işçileri serbest bırakıldı

Tutuklu atık kağıt işçileri serbest bırakıldı

Depo baskınlarında gözaltına alınarak tutuklanan 3 atık kağıt işçisi 25 gün sonra serbest bırakıldı.

İstanbul Valiliği kararıyla Ümraniye zabıtası ve polisin 4 Ekim'de yaptığı depo baskınının ardından gözaltına alınarak tutuklanan 3 atık kağıt işçisi 25 günün ardından serbest bırakıldı.

Depoları ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yapılan baskına karşı çıkan kağıt işçileri tutuksuz yargılanacak.

Atık kağıt işçilerinin gelişmeyi sosyal medya hesaplarından “Müjdeli bir haberimiz var! 'Sokaklardan atık toplamak suç değildir' diye direndiği için tutuklanan; Kamil Aytar, Ahmet Karınca ve Mahmut Uzun serbest bırakıldı! Her fırsatta yineleyeceğiz; Kanunlar, yaşanılabilir bir ülke ve toplum içindir. Aramıza hoş geldiniz arkadaşlar…” mesajıyla duyurdu.

'EKMEK KAVGASI VERİYORUZ'

TELE1'den Ali Çadırcı'ya konuşan serbest bırakılan işçilerden Kamil Aytar, "Gece gündüz gam duymadan ekmek kavgası veriyoruz. 38 yaşındayım şimdiye kadar karakol kapısı görmedim. Polis ve zabıta ekiplerinin müdahalesi sırasında herkesi sakinleştirmeye çalışırken beni yere yıkarak darp ettiler. 25 günlük tutukluluk sürecimde arkamda çocuklarım vardı. Bizim çekçeklerimize neden el koyduklarını anlamakta güçlük çekiyorum" diye konuştu.

Başka bir iş yapma imkanlarının olmadığını belirten Aytar, "Aylık en çok kazandığımız para 3500 lira, onun da 1500 lirası kiraya gidiyor zaten. Biz emekçi insanlarız kimseye de zararımız yok oysa ki. Çekçek işinden İstanbul’da 200 bin kişi ekmek parasını çıkarıyor. Eşim ve çocuklarım dahil 5 kişiye bakmakla yükümlüyüm" dedi.

'ÇOCUKLARIMIN GELECEĞİNE YAZIK OLUR'

Tutukluluk süresi boyunca ailesine mesai arkadaşlarının destek verdiğini söyleyen Aytar, çalışmasına izin verilmemesi durumunda çocuklarını okutamayacağını belirterek, "Bir çocuğumun not ortalaması 100 üzerinden 98, diğer çocuğum ise okul birincisi. Eğer çalışıp onları okutmazsam geleceklerine yazık olur" şeklinde konuştu.

'KİMSEYE ZARARIMIZ YOK'

Geçimlerini geri dönüşüm işinden sağladıklarını kaydeden Aytar, "İnsanların çöpe attığı malzemeleri toplayarak para kazanıyoruz, kimseden izin almamıza gerek yok. Bu işten ekmek yiyoruz, önümüze geçmezlerse mutlu oluruz. Kedi köpeğin yemek yediği çöpten bile malzeme toplamıyoruz, adaletli ve vicdanlı insanlarız. Bizim kimseye zararımız yok" ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN