Halk atık kağıt işçilerinin engellenmesini doğru bulmuyor

Halk atık kağıt işçilerinin engellenmesini doğru bulmuyor

Depolarındaki malzemelerine ve çekçeklerine el konulan atık kağıt işçilerine halkın desteği yüzde 83 oldu. Atık kağıt işçilerinin engellemesini halk büyük oranda doğru bulmuyor.

İstanbul ve Ankara'da valilik kararıyla 'çevre kirliliği ve haksız kazanç' gerekçesiyle bir çok depoya geçtiğimiz ay polis ve zabıta eşliğinde baskın düzenlenmiş ve depolarda geri dönüştürülmek üzere istiflenmiş malzemelere el konulmuştu.

Söz konusu baskınlarda İstanbul'da gözaltına alınan 3 atık kağıt işçisi tutuklanmış ve Ankara'da da 5 atık kağıt işçisi gözaltına alınarak çekçeklerine el konulmuştu.

MetroPOLL Araştırma, Türkiye'nin Nabzı araştırmasında ekim ayına ilişkin çalışmasını yayımladı. Bu araştırmada atık kağıt işçilerine yönelik engelleme de yer aldı.

Araştırma sonucuna göre halkın yüzde 83'ü atık kağıt işçilerinin engellenmesini doğru bulmuyor.

fc9vomaxoaybaqg.jpg

'Kağıt toplayıcılarının çalışmalarının engellenmesini doğru buluyor musunuz' sorusuna katılımcıların yüzde 82,8'i hayır cevabı verdi. Engellemeyi doğru bulanların oranı ise yüzde 9,8 oldu. Öte yandan katılımcıların yüzde 6,1'inin uygulamadan haberi olmazken yüzde 1,3'ü ise fikrinin olmadığını veya cevaplamayacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN