Tüyler ürperten açıklama! 500 diri fay hattı o illerden geçiyor... O illerde oturanlar büyük yıkıma hazırlansın

Tüyler ürperten açıklama! 500 diri fay hattı o illerden geçiyor... O illerde oturanlar büyük yıkıma hazırlansın

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi ile birlikte bitmek bilmeyen artçı sarsıntılar devam ediyor. Bazı zamanlarda yüksek olan artçılar çevre illeri de etkileyerek paniğe sebep oluyor. Yaşanan büyük depremlerin ardından uzman isimden gelen açıklama korku saldı. Prof. Dr. Uğur Temiz, Maden Tetik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre ülkemizde 500'e yakın diri fayın yer aldığı açıklandı. İşte tüm detaylar...

MTA DİRİ FAY HATLARINI AÇIKLADI!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ile birlikte 11 ilimizde büyük bir kayıp meydana geldi. 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi 44 binin üzerinde can kaybına neden olurken binlerce binayı enkaz haline çevirdi.

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem felaketi sonrasında günümüze kadar 10 binin üzerinde artçı depremin meydana geldiği açıklandı. Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Temiz'den açıklamalar geldi. Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre ülkemizde 500'e yakın diri fay hattının bulunduğu bildirildi.

Ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını belirten Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Temiz deprem ile yaşamayı öğrenmemiz gerektiğinin altını çizdi. Gerekli önlemlerin zamanında alınmasına dair kritik açıklamada bulundu.

f1qzdi2crk2t6ncm2dxc6q.webp

TÜRKİYE DEPREM ÜLKESİ Mİ?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından ülkemizde 10 binin üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Neredeyse her 5 dakikada bir meydana gelen artçı sarsıntılar hakkında ve deprem hakkında açıklamalar yapan Temiz, 6 Şubat tarihinde gerçekleşen deprem felaketi hakkında tekrardan konuşma yaptı.

10 binin üzerinde artçının meydana geldiğini belirten Profesör Temiz, bir süre boyunca artçıların devam edeceği bilgisini paylaştı. 500 aktif fay hattı bulunan ülkemizde MTA tarafından çalışmalar sonucunda tanımlanarak dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

fqchu-rxsaeouip.jpg

YOZGAT'TA DİRİ FAY HATTI VAR MI?

Paylaşılan verilere göre Yozgat genelinde de aktif fay hattının yer aldığını belirten Temiz, fay hatlarının Akdağmadeni ve Çekerek ilçelerinde aktif olarak bulunduğunu vurguladı. 35 - 40 kilometre uzunluğunda olan faylar olduğunun bilgisini de paylaştı.

Diri fay hattı nedeniyle Yozgat genelinde yer alan ve etrafındaki illerden gelebilecek olan deprem felaketlerinden etkilenebileceği belirtildi. Yeni depremler için hazırlıkların başlatılması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN