'Ucuz et' kuyruğu Ramazan öncesi uzadıkça uzadı

'Ucuz et' kuyruğu Ramazan öncesi uzadıkça uzadı

Yozgat'ta Ramazan ayının başlamasına günler kala uygun fiyata et satın almak isteyen vatandaşlar Et ve Süt Kurumu'nun önünde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sıraya girdi. Sadece birer paket alabilecekleri kıyma ve kuşbaşı için bekleyen vatandaşlardan biri, "Ramazan hazırlığı için geldik. Kıyma alacağım. Sıra gelirse alacağız, kalırsa, kalmazsa havamızı alacağız." diye konuştu.

Yüksek enflasyon ile artan hayat pahalılığı ve eriyen alım gücü nedeniyle temel gıda alışverişini yapmakta zorlanan vatandaşlar soluğu Et ve Süt Kurumu'nda aldı. Yozgat'ta neredeyse piyasanın yarı fiyatına satılan, 2-3 kilo gelen bir paket kıyma ile kuşbaşı satın almak isteyen vatandaşlar sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sıraya girdi.

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala Et ve Süt Kurumu önündeki kuyruk daha da uzadı.

8754092.jpg

Kentte tek mağazası bulunan ve sabah 09.30'da açılan Et ve Süt Kurumu'ndan günde yaklaşık 1.5 ton et satışı yapılıyor. Kasaplarda kilogramı 430 TL olan dana kıyma, Et ve Süt Kurumu'nda 229 TL'den, 450 TL'den işlem gören kuşbaşının ise kilogram fiyatı 259 TL'den satılıyor.

'HER ŞEY PAHALI'

Bir paket kıyma alabilmek için kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Hüseyin Selbes, "Her şeyler aldı başını gitti, pahalı. Pahalılık olduğundan kasaba varıyoruz 400 lira et, 400 lira kıyma. Buradan da işte 225 mi bilmiyorum ki. Burası daha hesaplı olduğu için, baksana en aşağı 700 kişi var, 600-700 kişi var. 07.30'da geldim. Kısmet alabilirsek alacağız. Sıra gelirse alacağız, kalırsa, kalmazsa havamızı alacağız. Ramazan hazırlığı için geldik. Kıyma alacağım." diye konuştu.

'EMEKLİ ADAMIZ NE YAPACAĞIZ'

Kuyrukta bekleyen emekli Ertuğrul Cankurtaran ise, "07.20'de geldim ben buraya. Vallahi umut ediyoruz alacağız, inşallah alırız. Önümüzde herhalde 100 kişi var. Yüz de arkada iki yüz kişi var tahminim. Emekli adamız ne yapacağız? İstediğiniz kadar vermiyorlar ki. Onlar istediği kadar veriyor. Birer paket veriyorlar. Bir paket kıyma, bir paket kuşbaşı etleri var. Daha ucuz, kasaplara göre yarı yarıya fiyat" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN