Ucuza iPhone almanın yolu belli oldu! Bu yöntem ile siz de iPhone 14 sahibi olabilirsiniz!

Ucuza iPhone almanın yolu belli oldu! Bu yöntem ile siz de iPhone 14 sahibi olabilirsiniz!

iPhone 14 hayali kuran vatandaşlar uygun fiyata almanın da yollarını araştırıyor. Yapılan zamların ardından milyonlarca vatandaş yurtdışından uygun fiyatlı iPhone almak için neler yapabileceğini araştırıyor. Peki, en ucuz iPhone 14 nerede satılıyor? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Tüm dünyada görülen enflasyon Türkiye'yi de vurdu. Kur farklarından dolayı artan fiyatlar vatandaşın cebini yakarken kur farkları da piyasa üzerindeki etkisini yansıtıyor. En çok artış yaşayan ürünlerden biri cep telefonları olarak görülürken iPhone almak isteyenler de piyasa araştırmalarına devam ediyor. Küresel çaptaki zamlardan nasibini alan Türkiye'ye geçtiğimiz günlerde bir zam haberi ile daha sarsıldı. Apple tarafından alınan karar doğrultusunda iPhone cep telefonları modellerine %10 oranında zam yapılmasına karar verildi. iPhone hayali kuran vatandaşlar zamlardan sonra hayalinden vazgeçti. Güncel fiyat listeleri merak edilirken App Store resmi fiyat listesini yayınladı. Peki, en ucuz iPhone 14 nerede satılıyor? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…


TÜRKİYE 2. SIRAYA YERLEŞTİ

ABD ve Türkiye arasındaki iPhone 14 cep telefonları arasında uçurum kadar fark bulunuyor. iPhone cep telefonlarına en pahalıya satan ikinci ülke konumunda yer alan Türkiye dolar bazına bakıldığında Amerika ile büyük bir fark ortaya çıkıyor. Brezilya 21 dolar kadar bir fark ile birinciliğe yerleşirken Türkiye ise listenin ikinci sırasında yerini aldı. En pahalı iPhone satışı yapan ülke Brezilya olurken 2. ülkenin de Türkiye olduğu açıklandı.

iphone-14.jpg


HANGİ ÜLKE EN UCUZ İPHONE SATIŞINI YAPIYOR?

Ülkeler ve bölgeler kendilerine ait bir vergilendirme sistemi kullanmaktadır. ABD'de bile bölgeden bölgeye vergilendirme sistemi değişiyor. Amerika'da iPhone 14 Pro almak isteyen bir kişi en az 850 dolar ödemektedir. En ucuz iPhone 14 satışı yapılan ülkeler arasında Avustralya ilk sırada yer alırken satın almak için de ödeyeceğiniz tutar 848 dolar olarak açıklandı. 2 sırada yer alan ülke Çin olurken 3 sıraya yerleşen ülke ise Güney Kore olarak belirtildi. İki ülkede 857 dolar ödeyerek iPhone 14 sahibi olabilirsiniz. Başka bir ülkeden cihaz satın almak isteyen kişiler TL cinsinden maliyetini öğrenmek için şu adımları izleyebilir:

iphone-14-almak.jpg
Telefon almak istediğiniz ülkenin resmi App Store fiyatlarını öğrenmeniz gerekiyor.
Ardından resmi fiyatı güncel kur ile çarparak TL değerini bulmalısınız.
Bir sonraki adım Adım olarak da Türkiye Cumhuriyeti pasaport kayıt işlem fiyatına bulduğunuz değere eklemeniz gerekiyor.
Türkiye Cumhuriyeti pasaport kayıt işlemleri için alınan tutar ise 6.091 TL olarak belirtildi.
Bu kapsamda en uygun fiyata sahip ülke üzerinden daha ucuz bir şekilde iPhone satın alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN