Ünlü anketçi o gelişmeyi hatırlatarak tahminini paylaştı: İmamoğlu'nun seçilme ihtimali tahminlerin ötesinde arttı

Ünlü anketçi o gelişmeyi hatırlatarak tahminini paylaştı: İmamoğlu'nun seçilme ihtimali tahminlerin ötesinde arttı

İstanbul'da merak edilen yerel seçim anketlerinin bir yenisi daha geldi. En kuvvetli adaylardan olan Ekrem İmamoğlu'nun yeniden seçilme ihtimali tahminleri aştı. Ünlü anketçi tarafından paylaşılan veriler aylar kala seçim gündemine oturdu. İşte ünlü anketçinin açıklaması...

BURAK ÖZTOPRAK

Yaklaşan yerel seçim heyecanı katlanarak devam ediyor. Milyonların gözü İstanbul'a çevrilirken, adaylar arasında önce çıkan isim Ekrem İmamoğlu oldu. Ünlü anketçi o gelişmeyi hatırlatarak tahminlerini duyurdu. İşte o duyuru...

İMAMOĞLU SEÇİMDE GÜÇLENDİ

Metropol Araştırma'nın Kurucusu Prof. Dr. Özer Sencar, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından çekilme kararının, Ekrem İmamoğlu'nun seçim şansını ve Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) pazarlık gücünü önemli ölçüde artırdığını ifade etti. Sencar sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, bu gelişmenin DEM Parti seçmenleri üzerinde nasıl bir etki yaratacağının Şubat ayı araştırmasında ortaya çıkacağını belirtti.

belediye-baskanlari-ne-kadar-maas-fdix.jpg

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala yaşanan bu önemli gelişme, siyasi analizler ve seçim tahminlerini de etkileyebilir. Sencar'ın yaptığı açıklamada, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimdeki konumunu güçlendirebileceği ve YRP'nin siyasi arenadaki konumunu daha da belirginleştirebileceği öngörüsünde bulunuldu.

1402251.webp

O DETAY ŞANSINI ARTIRDI

Metropol Araştırma'nın Şubat ayında yapılacak araştırmasının, DEM Parti seçmenlerinin bu karara nasıl tepki gösterdiğini ve siyasi tercihlerde nasıl bir değişim olabileceğini göstermesi bekleniyor. Bu, İstanbul seçimlerine ilişkin önemli bir gösterge olabilir.

İşte Sencar'ın o paylaşımı:

Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesi İmamoğlu’nun şansını ve YRP’nin pazarlık gücünü tahminlerin ötesinde artırdığını düşünüyorum. Bu karara DEM Parti seçmenlerinin tepkisini Şubat araştırmamızda göreceğimizi düşünüyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN