Uzaktan eğitim kararına tepkiler yağdı! Öğrenciler isyan bayraklarını çekti, online eğitim istenmedi

Uzaktan eğitim kararına tepkiler yağdı! Öğrenciler isyan bayraklarını çekti, online eğitim istenmedi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi sonrasında depremzedelere açıldığı biliniyor. Depremzedelere yurtların açılmasıyla birlikte üniversitelerin uzaktan eğitime geçirilme kararı alındı. Öğrencilerin hoşuna gitmeyen bu karar sonrasında isyan bayrakları çekildi. Peki online eğitim kararı iptal olur mu? İşte tüm detaylar...

Uzaktan eğitim kararına büyük tepki!

Yaşanan deprem felaketi üzerine depremzedelerin barınma amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının açılma kararı alındı. Depremzedelere açılan yurtlar ise öğrencilerin kafasını karıştırdı. Alınan karar üzerine üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi gerektiğine dair başka bir karar daha alındı.

Sosyal medya üzerinden büyük tepki gören bu karar öğrencilerin ve toplumun pek hoşuna gitmedi. Eğitimin feda edilmesiyle birlikte sosyal medyadan tepkiler çığ oldu. Eğitimci birinin yaptığı açıklamada ise bu kararın mantıklı bir açıklamasının olmadığı söylendi.

Açıklamasının devamında ise, "Aklımıza gelen, yanlışlara giderek büyüyen öfke nedeniyle öğrencilerin bir araya gelmesini, olası eylemleri engellemek” ifadelerine yer verdi.

b6fdc3a1uzaktanegitimvideokonf.jpg

Uzaktan eğitim için detaylı açıklama bekleniyor!

Tepkiler arasında alt yapı yetersizliği nedeniyle uzaktan eğitimden tam anlamıyla verim alınamadığına da dikkat çekildi. Uzaktan eğitim kararı ile birlikte üniversite yönetimi toplantılar eşliğinde planlamalar yapmak için bir araya geliyor. Çıkış yolu arayan üniversite yönetimi derslerin çevrim içi mi yoksa hibrit şeklinde mi verileceğine dair net bir kararın verilmesini bekliyor.

Uzaktan eğitim kararı ile birlikte bazı üniversiteler eğitim uzaktan da olsa öğrencileri kampüse getirmenin yollarını aramaya koyuldu. Alınan karara ilişkin Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'ten uzaktan eğitime dair detaylı bir açıklama bekleniyor.

top-new-trends-in-online-education-for-the-future.jpeg

"Depremzedeler otellere yerleştirilsin!"

Kısa bir süre önce Eğitim Uzmanı Dr. Sakin Öner konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bölgede internet altyapısının olmamasından dolayı uzaktan eğitimin mümkün olmadığı belirtildi. Eğitim Uzmanı Öner'e göre internet altyapısı bulunsa bile öğrenciler eğitimi almak için gerekli olan ekipmanlara sahip değil.

3 milyon 768 bin üniversite öğrencisinin bulunduğuna değinen Dr. Öner, 759 bin 838 yatak kapasiteli KYK yurdunda kaldıklarının altını çizdi. Ülkemizde yer alan otellerin ise 1 milyon 200 bin yatağa sahip olduğunu vurgulayan uzman isim depremzedelerin otellere yerleştirilebileceğini ifade etti. Bu şekilde öğrenciler de eğitimlerine doğru şekilde devam edebileceği belirtildi. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN