Uzman isimden inşaat uyarısı: Aynı hatalar tekrar edilirse binalar mezar olur

Uzman isimden inşaat uyarısı: Aynı hatalar tekrar edilirse binalar mezar olur

Malzeme Mühendisi Erhan Mataracı, Kahramanmaraş deprem felaketinden ders alınmadığını belirterek Türkiye'de inşaat ve üretim alanlarında yeterli derecede iyi ve bir kontrol mekanizmasının olmadığını ifade etti. Mataracı, "Aynı hataların tekrar edilmesi durumunda yapılan binalar gelecekte yine mezarımız olabilir" dedi.

Malzeme Mühendisi Erhan Mataracı, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından 15 Mart'ta Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketlerinden 'ders alınmadığına' dikkat çekti. Türkiye’nin inşaat ve üretim alanlarında yeterli derecede iyi ve bir kontrol mekanizması olmamasını alınması gereken en büyük dersler olarak nitelendiren Mataracı, "Aynı hataların tekrar edilmesi durumunda yapılan binalar gelecekte yine mezarımız olabilir" ifadelerini kullandı.

Mataracı'nın açıklamaları şöyle;

"GELECEKTE YİNE MEZARIMIZ OLABİLİR"

"6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli deprem ve 15 Mart’ta Şanlıurfa ve Adıyaman şehirlerimizde meydana gelen sel felaketinden hiçbir ders almamışız gibi görünüyor. Bu felaketlerden sonra almamız gereken derslerin başında, Türkiye’nin inşaat ve üretim alanlarında yeterli derecede iyi olmaması ve bir kontrol mekanizması olmaması geliyordu. Esas ilgilenmemiz gereken problemi bırakıp herkes kendi işinin dışında inşaat teknolojileriyle ilgili bilgileri araştırmayı başladı. Birçok ders çıkarmamız gerekirken, bu felaketleri de siyasi ve güncel tartışmalar halinde yaşadık. Üstelik, depremin üzerinden henüz 2 ay geçmiş olmasına rağmen, yapılan hataların her gün tekrar edildiğine yeni projelerde şahit oluyoruz. Seçim atmosferine tamamen girildiği bu günlerde bir taraf hızlıca inşaat projeleri gerçekleştirirken diğer taraf ne hızda bir yapılanmaya gidileceğinden bahsediyor. Aynı hataların tekrar edilmesi durumunda yapılan binalar gelecekte yine mezarımız olabilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN