Uzman isimden İstanbul, Kocaeli ve Yalova'ya uyarı geldi! Evden çıkacak olanlar dikkat etsin... Evde önlemlerinizi alın

Uzman isimden İstanbul, Kocaeli ve Yalova'ya uyarı geldi! Evden çıkacak olanlar dikkat etsin... Evde önlemlerinizi alın

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya üzerinden Kocaeli, İstanbul ve Yalova bölgeleri için sarı kodla lodos uyarısında bulundu...

Marmara Bölgesi'nde yaşayan vatandaşları sarı kodlu bir lodos uyarısı bekliyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Kocaeli, İstanbul ve Yalova'da perşembe günü etkili olması beklenen bu hava olayına dair vatandaşları bilgilendirdi.

İSTANBUL AVRUPA YAKASI DAHA ÇOK ETKİLENECEK

Ökten'in verdiği bilgiye göre, lodos özellikle İstanbul'un Avrupa yakasını daha şiddetli bir şekilde etkileyecek. "Perşembe günü İstanbul için sarı seviye lodos var. Yani açık alanda hafif eşyalar uçabilir," diyerek vatandaşların alınması gereken önlemler konusunda bilgi verdi.

ÇATI VE AĞAÇLAR İÇİN TEHLİKE YOK

Vatandaşları rahatlatan bir diğer bilgi ise lodosun çatılar ve ağaçlara herhangi bir zarar vermesinin beklemediği yönünde oldu. Ökten, bu konuda da "Çatılar ve ağaçlar için risk yok," şeklinde bilgi verdi.

turkiye-hava-durumu.jpg

LODOS ETKİSİNİ 3 GÜN SÜRDÜRECEK

Ökten, lodosun 3 gün boyunca etkisini sürdüreceğini ifade etti. Aynı zamanda "Havalar hareketleniyor. Kasım ayı ile birlikte şanssızlığı kıracağız" şeklinde bir açıklamada bulundu, bu da önümüzdeki günlerde hava durumuyla ilgili olumlu değişikliklerin beklendiğine işaret ediyor olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN