Üzüm bağlarının altında yetişen tek üründü, hasadı başladı! Pazara giden tezgahta kapışıyor, kilosu 70 TL

Üzüm bağlarının altında yetişen tek üründü, hasadı başladı! Pazara giden tezgahta kapışıyor, kilosu 70 TL

Türkiye'nin üretim cenneti Mersin'de örtü altında yetiştirilen ürünler çiftçinin yüzünü güldürüyor. Üzüm bağlarının altına dikti şimdi toplamaya başladı. İsteyen tazesini tüketiyor isteyen kışlık yapıp kurusunun tadına varıyor. Her mevsimde yeniyor kanserden kalp hastalığına kadar birçok farklı güçlü etki sağlıyor. İşte tüm detaylar…

Sebze ve meyve üretiminde önde gelen şehirler arasında yer alan Mersin örtü altı yetiştiriciliği ile dikkat çekiyor. Her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği kentte havaların ısınması ile birlikte hasat süreci de hız kazandı. Erdemli ilçesinde çok sayıda serada üretim yapan çiftçiler üzüm bağlarının altına ektikleri fasulyeleri tek tek toplamaya başladı. İşte tüm detaylar…

5 YILDIR ÜZÜM ALTINDA YETİŞİYOR

Mersin'in Erdemli ilçesinde çiftçilik yapan Mustafa Pazar, son 5 yıldır örtü altında ürettiği turfanda üzümlerin altında fasulye ektiğini söyleyerek ikinci bir gelir kapısı oluşturduğunu aktardı. Aile bütçesine ek gelir sağlayarak üretime katkı sunduğunu belirten Pazar, Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu’dan destek aldığını belirterek fasulye hasadının başladığını vurguladı. Pazar, kilosu 60 ile 70 TL arasında satılan fasulyelerin hasadının başladığını belirterek 2 ay sonra üzümlerin toplanacağını aktardı.

taze-fasulye-1.jpg

ÇİFTÇİYE EK GELİR SAĞLIYOR

Üçtepe Mahallesi'nde üretim yapan Mustafa Pazar, siyah üzümlerin altına aralıklarla ektikleri Sarı kız ve Ayşe Kadın fasulyelerde hasat sürecinin başladığını dile getirdim. Üzerinde mahsul olması nedeniyle altta fasulye dışında hiçbir şey yetişmediğini dile getir Pazar, “Fasulyeyi uygun görüyoruz, bunu dikiyoruz. Çift üretim olunca da bizim için iyi oluyor. Ekonomik olarak bize de iyi bir gelir sağlıyor. Üzümlerin olmasına 2 ay var, ondan önce ikinci ürün olunca biraz daha iyi oluyor" dedi.

Siyah üzümlerin altına ittikleri fasulyelerin yüz güldürdüğünü belirten Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu, bazı seralarda 2 ürün olarak kavun, marul denemeleri olduğunu da aktardı.

taze-fasulye-2.jpg

FASULYENİN FAYDALARI NELERDİR?

Sağlık Üzerinde birçok farklı etki sağlayan taze fasulye sindirim sağlığını destekleyerek lif içeriği ile birlikte kabızlık riskini en aza indirmektedir. Taze fasulye düşük kalori içeriği ve yüksek besin değeri ile dikkat çekiyor. İçeriğinde bulunan vitaminler, mineraller ve antioksidanlar ile vücudun sağlıklı işleyişini desteklemektedir.

Düşük glisemik indeksi ve lif içeriği ile kan şekerinin kontrol edilmesini sağlayan fasulye diyabetli hastalar için de oldukça faydalıdır. Taze fasulyenin içerisinde bulunan antioksidanlar kanser riskini azaltmaya yardımcı olarak kolun kanseri riskini en aza indirmektedir.

taze-fasulye.jpg

Kalsiyum, fosfor, magnezyum ve vitamin k gibi kemik sağlığı için önemli mineral ve vitaminler içeren taze fasulye kemik yoğunluğunu artırarak osteoporoz riskini azaltır.

Taze fasulye içeriğindeki beta karaten, rutein ve zeak santim gibi antioksidanlar sayesinde Göz sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. Serbest radikallerle savaşıp yaşa bağlı görme bozukluklarını da en aza indirir.

Cilt sağlığı için yararlı olan taze fasulye özellikle c vitamini içeriği ile birlikte kolajen üretimini destekleyip cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Yemeklerde, salatalarda kullanılan taze fasulyenin turşusu da yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN