Vakit daralıyor! Aracı olanlar ödeme tarihini kaçırmasın, gecikenler kat kat fazla ödeyecek

Vakit daralıyor! Aracı olanlar ödeme tarihini kaçırmasın, gecikenler kat kat fazla ödeyecek

Motorlu taşıt vergisi için son gün çağrısı yapıldı. Yılda iki kez yapılan MTV ödemeleri için araştırmalar hız kazandı. Ocak ve Temmuz aylarında 2 eşit taksit şeklinde ödenen MTV ödemelerinin son tarihinin ne zaman olduğu merak ediliyor. İşte MTV ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Ocak ayında ödenen MTV ödemeleri için sayılı günler kala vatandaşlar da araştırmalarını hızlandır. 2023 yılı Yeniden değerleme oranı kapsamında %122.9 oranında zam yapılırken 2023 ücretleri hakkında açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. 2023 yılı kapsamında %61.5 oranında belirlenen tutar kapsamında MTV ödemesi yapılmaktadır. 2023 yılı MTV ödemeleri için son gün olarak 31 Ocak 2023 tarihi işaret edildi. İşte MTV ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…


MTV ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?


Yıl içerisinde iki taksit olarak yapılan MTV ödemeleri için ilk ödeme 1 Ocak 2023 tarihinde başladı. 31 Ocak 2023 Salı gününe kadar devam edecek ödemeler için son gün çağrıları yapıldı. 2 taksit ödemeleri ise Temmuz ayı içerisinde yapılacak.

arac-mtv.jpg

MTV ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?


Motorlu taşıt vergisi kapsamında ödeme yapmak isteyen vatandaşlar interaktif vergi daireleri ya da mobil uygulama üzerinden 02.00-23.45 saat aralığında ödeme işlemlerini gerçekleştirebilir. Banka kartı kredi kartı ile ödeme yapılabilirken havale yöntemi ile de ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Yabancı ülkede faaliyet gösteren banka kartları ile ödeme yapacak olan kişilerin de vergi tahsil işlemleri yetkili bankalar, vergi daireleri vezneleri aracılığıyla ya da PTT şubelerinden yatırılabiliyor.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN