Vali yardımcısı Rusya sözcülüğüne soyundu: Putin tezahüratını savundu

Vali yardımcısı Rusya sözcülüğüne soyundu: Putin tezahüratını savundu

Kırımlı gazeteci Gülsüm Halilova, Fenerbahçeli taraftarın Dinamo Kiev maçında 'Vladimir Putin' tezahüratının ardından sosyal medyada 'Taraftar Fenerbahçe'yi dünyaya rezil duruma düşürmeye çalıştı' paylaşımı yaptı. Tezahüratı destekleyen Manisa Vali Yardımcısı Özmen, "Sen kimsin de Fenerbahçe'nin adını ağzına alıyorsun hadsiz" diyerek Rusya sözcülüğüne soyundu. Halilova, Özmen'e "Vali yardımcısına bu üslup yakışıyor mu?" diye cevap verdi. Özmen, tepkilerin ardından Twitter hesabını kapattı.

Önceki akşam Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçında bir grup taraftarın 'Vladimir Putin' tezahüratı yapması Fenerbahçeliler başta olmak üzere tüm kesimlerin tepkisini çekerken, çirkin olaya destek bir vali yardımcısından geldi.

Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçında Dinamo Kiev'li futbolcu attığı gol sonrası Fenerbahçe taraftarına kışkırtıcı harekette bulunmuş, Fenerbahçeli taraftarlar ise 'Vladimir Putin' tezahüratı yapmıştı. Yaşanan olayın ardından Kırımlı gazeteci Gülsüm Halilova sosyal medya hesabından, "Fenerbahçe'nin bazı taraftarları Ukrayna'da savaşın emrini veren ve şehirleri bombalayan Putin'in tezahüratını yaparak hem bölgedeki Kırım Türklerini utandırdılar, hem de barışın sembolü olması gereken Fenerbahçe takımını dünyada rezil duruma düşürmeye çalıştılar." paylaşımını yaptı.

"SEN KİMSİN, GENÇLER İSTEDİĞİ SLOGANI ATAR"

Halilova'nın sosyal medyadaki paylaşımına Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen'den Halilova'ya hakaret geldi. Özmen, "Sen kimsin de Fenerbahçe'nin adını ağzına alıyorsun hadsiz!! Gençler istediği sloganı atar sen hangi sıfatla utanmadan Türkçe yazarak Türk vatandaşlarına had bildiriyorsun!!" ifadelerini kullandı.

"VALİ YARDIMCISINA BU ÜSLUP YAKIŞIYOR MU?"

Özmen'in paylaşımına Halilova, "Vali yardımcısına bu üslup yakışıyor mu? Evet T.C vatandaşı değilim ama Türkiye, Türkiye'den büyüktür ve diğer Türklerin de vatanıdır sayın valim, ana dilim Türkçe olduğu için Türkçe yazıyorum, aynı zamanda haşa kimseye had bildirmedim, sadece lokal yapılan bir şeyi eleştirdim." diyerek cevap verdi.

RUSYA'NIN KIRIM İŞGALİNİ SAVUNMUŞ

Vali Yardımcısı Özmen, Halilova'ya hakaretinin ardından sosyal medyadan Rusya'nın Kırım işgalini savundu. Özmen, "Ben Kırım'ı Ukrayna zamanında baştan sona gezdim. Ukrayna en ufak bir yatırım yapmıyordu. Kırım Ukrayna'dan 100 yıl gerideydi. Üstelik Türk liderlere zulmediyorlardi. Bu hanım gitsin önce bundan utanç duysun!" dedi.

TWİTTER HESABINI KAPATTI

Vali Yardımcısı Özmen sosyal medyadaki açıklamalarının ardından Twitter hesabını kapattı.

screenshot-1.jpg

KARAR yazarı Mehmet Ali Verçin, Özmen'in hesabını kapatmasını "Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen twiti silmiş ve Twitter hesabını kapatmış. Yetmez. Gülsüm Halilova ve bütün Ukrayna halkından da özür dilemeli. Emekliliğini istemesi de isabet olur." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN