UEFA'dan Fenerbahçe'ye kötü haber: "Putin" sloganlarına soruşturma

UEFA'dan Fenerbahçe'ye kötü haber: "Putin" sloganlarına soruşturma

UEFA Disiplin Komitesi, Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçındaki ‘Vladimir Putin' tezahüratları soruşturulma başlatıldığını duyurdu. UEFA'dan yapılan açıklamada " 2022/23 UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda, Fenerbahçe SK ile Fenerbahçe SK arasındaki rövanş maçında Fenerbahçe taraftarlarının uygunsuz davranışlarıyla ilgili olarak bir disiplin soruşturması yürütecektir" ifadelerine yer verildi.

Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turu rövanş maçında Ukrayna'da 0-0 berabere kaldığı Dinamo Kiev ile karşılaşan Fenerbahçe, normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmada 114. dakikada eski oyuncu Karavayev’in golüyle sahadan 1-2 mağlubiyetle ayrılarak tura veda etti.

Müsabakanın 57. dakikasında Ukrayna ekibi, Buyalski'nin golüyle 1-0 öne geçmesinin ardından Fenerbahçeli taraftarlar şubat ayından bu yana Rusya'yı işgal eden Rus lider Putin'e yönelik "Vladimir Putin" sloganları attı.

UEFA Disiplin Komitesi, Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçındaki ‘Vladimir Putin' tezahüratları sebebiyle 'uygunsuz davranışları' sebebiyle soruşturulma başlatıldığını duyurdu.

"FENERBAHÇE TARAFTARLARININ UYGUNSUZ DAVRANIŞLARIYLA İLGİLİ OLARAK BİR DİSİPLİN SORUŞTURMASI YÜRÜTECEKTİR"

UEFA’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, sarı-lacivertli taraftarların karşılaşmada konu olan uygunsuz davranışlarını incelemek amacıyla bir disiplin müfettişi atandığı ifade edildi. UEFA ayrıca konuyla ilgili olarak ilerleyen zamanlarda bilgiler verileceğini aktardı.

UEFA'dan yapılan açıklamada "UEFA Disiplin Yönetmeliği Madde 31(4) uyarınca, bir UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi, 2022/23 UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda, Fenerbahçe SK ile Fenerbahçe SK arasındaki rövanş maçında Fenerbahçe taraftarlarının uygunsuz davranışlarıyla ilgili olarak bir disiplin soruşturması yürütecektir. " ifadelerine yer verildi.

62e2a05666a97c8e21db1035.png

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN