Büyükelçi Bodnar'dan Fenerbahçe taraftarlarına "Putin" tepkisi: Bunu duymak çok üzücüydü

Büyükelçi Bodnar'dan Fenerbahçe taraftarlarına "Putin" tepkisi: Bunu duymak çok üzücüydü

Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turu rövanş maçında evinde konuk ettiği Dinamo Kiev'e 1-2 mağlup olan Fenerbahçe, tura veda etti. Kanarya'nın Devler Ligi hasreti 15 yıla yükselirken sarı-lacivertli taraftarların Rus lider Vladimir Putin lehine sloganlar atması karşılaşmanın önüne geçti. Yaşananlara tepki gösteren Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar "Fenerbahçe taraftarlarından, ülkemizi bombalayan Rus katil ve saldırgan lehine destek sözlerini duymak çok üzücüdür" dedi.

Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turu rövanş maçında Ukrayna'da 0-0 berabere kaldığı Dinamo Kiev ile karşılaşan Fenerbahçe, normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmada 114. dakikada eski oyuncu Karavayev’in golüyle karşılaşmadan 1-2 mağlubiyetle ayrılarak tura veda etti.

Bu sonuçla sarı-lacivertli ekibin Şampiyonlar Ligi hasreti 15 yıla çıkarken Fenerbahçeli taraftarların konuk takımın attığı ilk golün ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine sloganlar atması karşılaşmanın önüne geçti.

Müsabakanın 57. dakikasında Ukrayna ekibi, Buyalski'nin golüyle 1-0 öne geçmesinin ardından Fenerbahçeli taraftarlar şubat ayından bu yana Rusya'yı işgal eden Rus lider Putin'e yönelik "Vladimir Putin" sloganları attı.

LUCESCU'DAN TEPKİ: BÖYLESİNİ BEKLEMEZDİM, YAZIK

Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'in Rumen teknik adamı Mircea Lucescu, Fenerbahçeli taraftarlara tepki göstererek karşılaşma sonrasındaki basın toplantısına katılmadı. Yayıncı kuruluşa konuşan tecrübeli teknik adam "Her şey planımız dahilindeydi, işledi ve kazandık. Ama taraftarları hesaba katamamışız böylesi tezahüratlar beklemezdim, yazık" açıklamasında bulundu.

BODNAR'DAN TEPKİ: RUS KATİL LEHİNE DESTEK SÖZLERİNİ DUYMAK ÇOK ÜZÜCÜ

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ise sar-lacivertli taraftarların Rus lider Putin lehine sloganlar atmasına sosyal medya hesabı aracılığıyla tepki gösterdi. Yaşananları "çok üzücü" olarak tanımlayan Büyükelçi Bodnar şunları söyledi:

"Futbol adil bir oyun. Dün Dynamo Kyiv daha güçlüydü. Fenerbahçe taraftarlarından, ülkemizi bombalayan Rus katil ve saldırgan lehine destek sözlerini duymak çok üzücüdür. "

BERNA LAÇİN: FENERBAHÇE KURUMSAL AÇIKLAMA YAPMALI!

Fenerbahçeli ünlü oyuncu Berna Laçin ise sarı-lacivertli ekibin "Putin" sloganlarına ilişkin olarak resmi açıklama yapması gerektiğini belirtirken yaşananlara şu şekilde tepki gösterdi:

"#fenerbahçe kurumsal açıklama yapmalı! Sahada futbolcunun ne tahriği olursa olsun söz konusu savaş ise çizgiyi aşmanın mazereti olmaz! Kara sevdalı bir Fenerbahçeli olarak bunu kabul etmiyor renklerimizi holiganların densizliğinden korumanızı bekliyorum"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN