Van Gölü'nün suları çekildi tarihin gizli hazineleri ortaya çıktı! Hepsi devasa ve şaşırtıcı: Görenler gözlerine inanamadı

Van Gölü'nün suları çekildi tarihin gizli hazineleri ortaya çıktı! Hepsi devasa ve şaşırtıcı: Görenler gözlerine inanamadı

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde kuraklık Van Gölü'nü de vurdu! Sıcaklık ve kuraklıktan dolayı suların çekildiği Van Gölü'nde, gizli kalmış birçok tarihi alan ise gün yüzüne çıktı. İşte, Van Gölü'nde görenleri hayrete düşüren o görüntüler...

Küresel ısınma ve kuraklık bütün dünyayı etkisi altına alırken, Türkiye'nin en büyük gölü olma özelliği taşıyan Van Gölü de kuraklıktan payına düşeni aldı.

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte yağışların büyük oranda düşmesi, Van Gölü'ndeki suların metrelerce çekilmesine yol açtı. Göl sularında yaşanan çekilmenin sonucunda ise gizli kalmış birçok tarihi alan ortaya çıktı.

h-15-3.jpg

SAYISIZ ODA ORTAYA ÇIKTI

Şimdilerde Van Gölü'ne gidenler gördükleri manzara karşısında şaşıp kalıyor. Suların çekildiği gölde, Urartu dönemine ait olduğu düşünülen kayaya oyulmuş onlarca oda ortaya çıktı.

h-15-2.jpg

Bu zamana kadar yüksek su seviyesinden dolayı görülemeyen ve suların çekilmesiyle görülmeye başlayan odaların yarısının suyla dolu olduğu dikkat çekti.

h-15-1.jpg

"BİLİM DÜNYASINA VE TURİZME KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Van Gölü'ndeki bu buluntuların yetkililerce incelenerek kayıt altına alınmasını ve turizme kazandırılmasını isteyen vatandaş Harun Altınkaynak, “Mevsim sıcak geçtiği için sık sık yüzmeye geliyoruz. Yüzmeye geldiğimiz esnada birçok gezi de yapıyoruz. Bu gezilerde gördüğümüz kadarıyla suların çekilmesiyle birçok tarihi eser ve mağara ortaya çıkmış. Biz bunları çok ilginç buluyoruz ve bunların bilim dünyasına ve turizme kazandırılmasını istiyoruz. Bu gaye ile gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN