Vatandaş 'İsrail ile ticareti kesin' dedi bakanlar sessiz kaldı: Utanç duyuyoruz sizin bu tavrınızdan

Bursa'da katıldıkları bir etkinlik sırasında Bakan Mehmet Özhaseki ile eski Bakan Mustafa Varank, vatandaşlar tarafından protesto edildi. İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği bombardımanlara rağmen Türkiye ve İsrail arasındaki ticari ilişkilerin devam etmesi üzerine vatandaşlardan, "İsrail'le ticareti kesin" talebi geldi. İki bakan bu söylemlere yanıt vermezken vatandaşlardan biri, "Utanç duyuyoruz sizin bu tavrınızdan. Türk halkı olarak utanıyoruz" dedi. Olayın ardından 3 kişi gözaltına alındı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa'da gerçekleşen bir etkinlik sırasında İsrail ile devam eden ticari ilişkileri nedeniyle protesto edildi. Olay, Soğanlı Millet Bahçesi'nin açılış töreninde yaşanırken ve İsrail'le devam eden ilişkiler sebebiyle iktidarı protesto eden bir vatandaşın sert sözleriyle başladı.

'UTANÇ DUYUYORUZ SİZİN BU TAVRINIZDAN'

Protestoyu gerçekleştiren vatandaş, bakanlara dönerek, "İsrail ile ticaretin kesilmesini istiyoruz. İsrail'le yapılan ticaretten utanç duyuyoruz. Hükümet bu halkın sesine kulak versin. İsrail'le ticaret Filistin'e ihanettir. İsrail'le olan ticareti kınıyoruz, lanetliyoruz. Yeter bu kadar altıncı aydayız. 31 Mart'tan sonra, 'Filistin'e şöyle, böyle yardım edeceğiz' diyorsunuz. Utanç duyuyoruz sizin bu tavrınızdan. Türk halkı olarak utanıyoruz" şeklinde sert ifadeler kullandı.

BAKANLAR CEVAP VERMEDİ

Bakanlar, protestoya cevap vermek yerine sessiz kalmayı tercih ederek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştılar. Ancak protesto eden vatandaşın sözleri etraftakilerin dikkatini çekti ve olay kısa sürede yayıldı.

Protestonun ardından konuşan diğer vatandaşlar da aynı şekilde eleştirilerini dile getirdi. Vatandaşlar, aynı şekilde İsrail ile devam eden ticari ilişkilerin sonlandırılması gerektiğini ve iktidarın bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini ifade ettiler.

3 KİŞİYE GÖZALTI

Olayın ardından 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN