Vizesiz ülkeler yenisi eklendi! T.C kimlik kartla sorgusuz girebileceğiz

Vizesiz ülkeler yenisi eklendi! T.C kimlik kartla sorgusuz girebileceğiz

T.C kimlik kartı ve vizesiz seyahat edilebilen ülkelerin listesi güncelleniyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile yaptığı görüşmede, kimlik kartlarıyla seyahatin mümkün olup olmadığını tartıştıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kırgızistan ziyaretine devam etmektedir. Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşma yaptı.

Bakan Fidan, ilk kez Bişkek’e geldiğini ve önemli temaslar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ceenbek Kulubayev ile yaptıkları görüşmelerde iki ülke arasındaki önemli konulara değindiklerini belirtti.

img-1541.jpeg

Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun 6. Toplantısını gerçekleştirdiklerini ve 2024-2026 çalışma programını imzaladıklarını açıklayan Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı’nın 2024 yılında yapacağı Kırgızistan ziyareti sırasında gerçekleştirilecek liderler zirvesine odaklandıklarını belirtti. İki ülke arasındaki iş birliğini stratejik Yüksek Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantıları formatında gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bakan Fidan, iki ülke arasında kimlik kartlarıyla seyahat edilebilirlik konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ve ilerleme kaydettiklerini belirtti. Eğitim alanında daha fazla iş birliği yapma konusunu ele aldıklarını ve Kırgızistan vatandaşlarının Türkiye’ye eğitim taleplerini ve konsolosluk işlemlerini ele aldıklarını ifade etti. Türk Maarif Vakfı’nın Kırgızistan’daki faaliyetlerini ve FETÖ okullarının sonlandırılmasını ele aldıklarını vurguladı. Ayrıca Manas Üniversitesi’nin faaliyetlerini ve kapasite artırma konusunu ele aldıklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN