Vurgun havlu sayısıyla ortaya çıktı: İTÜ spor tesislerinde 4,4 milyon liralık dolandırıcılık

Vurgun havlu sayısıyla ortaya çıktı: İTÜ spor tesislerinde 4,4 milyon liralık dolandırıcılık

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin spor tesislerini işleten şirkette yürütülen soruşturmada, IBAN bilgilerini değiştirerek üyelik aidatlarını kendi hesaplarına aktardıkları iddia edilen, şirket yöneticileri, yüzme antrenörleri, spor uzmanları ve büro memurlarının da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Vurgunun, tesislerin üye sayısı azalırken havlu sayısındaki artışın dikkat çekmesiyle ortaya çıktığı belirtildi. Şüphelilerin üniversiteyi 4,4 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yönetimi tarafından yapılan şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde, spor tesislerinde kayıtlı üye sayısında düşüş olmasına rağmen giderlerde artış yaşandığı ve tesislerin yoğun kullanımda göründüğü tespit edildi.

HAVLU VE GİDER ARTIŞI ŞÜPHE UYANDIRDI

Polis ekiplerinin incelemelerinde, üyelik sayısının azalmasına rağmen havlu ve duş gibi gider kalemlerinde belirgin artış olduğu belirlendi. Özellikle kullanılan havlu sayısının, sistemde kayıtlı üye sayısına kıyasla dikkat çekici şekilde yüksek olduğu ifade edildi.

iyu2.jpg

IBAN DEĞİŞTİREREK PARA AKTARMA İDDİASI

Soruşturma kapsamında, şirket çalışanlarının üyelik ödemelerinin yapıldığı internet sistemi üzerinde üniversiteye ait IBAN bilgisini değiştirerek kendi şahsi hesaplarını ekledikleri iddia edildi. Bu yöntemle üyelerden gelen aidat ödemelerinin doğrudan şüphelilerin hesaplarına yönlendirildiği, bu şekilde üniversitenin yaklaşık 4 milyon 400 bin lira zarara uğratıldığı tespit edildi.

8 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Delillerin toplanmasının ardından düzenlenen operasyonla, aralarında şirket yöneticileri, yüzme antrenörleri, spor uzmanları ve büro personelinin bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında G.K. ve M.İ. isimli şirket yöneticilerinin de yer aldığı belirtildi.

"HESABA GELEN PARAYI G.K.'YA VERDİK"

Şirket yöneticisi G.K. poliste susma hakkını kullanırken, diğer şüphelilerin hesaplarına gelen paraları çekerek G.K.’ya teslim ettiklerini, dolandırıcılık olayından haberleri olmadıklarını iddia ettiler. Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN