Yağışlar haziran ayında devam edecek! Türkiye genelinde uyarı yapıldı: O tarihlere dikkat edin...

Yağışlar haziran ayında devam edecek! Türkiye genelinde uyarı yapıldı: O tarihlere dikkat edin...

Küreselde yaşanan iklim değişikliği hava koşullarını etkilemeye devam ediyor. Türkiye'nin hava şartlarında gözle görülür bir etkisi olan iklim değişikliği mayıs ayının son günleriyle etkisini ortaya koydu. Son haftalarda yağışlı hava durumu raporlarının haziran ayının ilk haftasıyla devam edeceği duyuruldu. İşte tüm detaylar...

TÜRKİYE GENELİNDE UYARILAR GELDİ

Ülkemizde yoğun bir şekilde hissedilen iklim değişikliği hava koşullarının sık sık değişmesine neden oluyor. Günün erken saatleri ile ilerleyen saatlerinde hava şartlarında ve sıcaklığında değişiklikler sık sık yaşanıyor. Meteoroloji kaynakları tarafından yapılan açıklamalar ile uyarılara yenileri eklenmeye devam ediliyor.

Açıklamalara göre Türkiye'de önümüzdeki hafta içerisinde hava koşullarına dair uyarılar geldi. Haziran ayının ilk haftasına kadar yağışların devam edeceği tahminleri paylaşılmaya devam ediyor. Hava durumunun önümüzdeki günlerde nasıl olacağına dair bilgilendirmeler paylaşıldı.

Sosyal medya platformu üzerinden hava durumu raporları paylaşan Hava Forum isimli hesabın yeni değerlendirmesi dikkat çekti. Paylaşılan hava durumu raporuna göre Türkiye'de yollarda yer alan yağışlar nedeniyle sürücülere uyarılarda bulundu. Yağış sonrası zeminin kaygan olacağını dile getirerek açıklamada yaptı.

tire-trouble-6-common-problems-in-tires-auto-repair-in-grapevine-tx.jpg

SÜRÜCÜLER DİKKAT ETSİN

Sosyal medya hesabı olan Hava Forum tarafından yapılan açıklamaya göre yeni haftada gök yüzü kapalı olacak. Yeni haftanın ilk gününde başta İstanbul'un olmasıyla yurdun yüzde 95'inde havanın bulutlu olmasına dair beklentilerini paylaştı.

Sosyal medya platformu üzerinden yapılan açıklamada, "İstanbul'da stratüs bulutları olacak. Bu bulutlar alçak seviye bulutlarıdır. Gri gökyüzüne, sisli ve çise yağmura neden olur. Çoğu zaman sprey şeklinde yağar. Şemsiyesiz rahatsız eder, sprey şeklinde yüzünüze vurduğunda kaşlarınızı çatarsınız. Araç kullananlar da dikkat etsin, hafif ıslaklıkta yollar çok kayganlaşır..." ifadeleri yer aldı.

1280-686761904-the-perfect-clouds.jpg

STRATÜS BULUTLARI NEDİR?

Stratüs bulutları, düşük irtifalarda bulunan, genellikle beyaz veya gri renkteki bulutlardır. Yerden yaklaşık 2-6 kilometre yükseklikte yer alırlar. Stratüs bulutları genellikle kalın ve tabakamsı bir görünüme sahiptir ve güneş ışığını yaymayan bir özellik gösterirler. Bu bulutlar genellikle yağışa neden olmazlar ve sıklıkla gri bir örtü gibi gökyüzünü kaplarlar.

Soğuk veya nemli hava kütleleriyle ilişkilendirilebilirler ve hava durumu değişikliklerine işaret edebilirler. Stratüs bulutları genellikle hafif yağmur veya kar şeklinde yağışa dönüşebilirler ve genellikle kararlı hava koşullarının bir göstergesidirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN