Yapı denetçisinin e-devlet şifresi firmaların elinde

Yapı denetçisinin e-devlet şifresi firmaların elinde

6 Şubat felaketi sonrası kurulan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan’ı dinledi. Aslan, inşaat denetçilerinin denetim sistemine girmek için kullandıkları şifreleri birbirleri ile paylaştıklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurulan TBMM Depremleri Araştırma Komisyonu’nda dün; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin sunumlarını dinledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, depremden etkilenen illerdeki bina ve kamu yapılarının iki kez incelendiğini belirtti. Aslan, komisyon toplantısında milletvekillerine yaptığı sunumda; yapı denetim firmalarının yaptığı usulsüzlükleri anlattı.

Denetçilerin, denetim sistemine girmek için kullandıkları şifreleri, yapı denetim firmaları ile paylaştıklarını tespit ettiklerini belirten Aslan, “E-devlet şifresiyle, T.C. kimlik numarasıyla RFID’ye girer adam ve o denetçi ona göre bakardı. T.C. kimlik numarasının birbirine verildiğini duyduk yani bu hiç beklenmeyecek, hiç düşünülmeyecek bir şeydir” diye konuştu. AKP Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu ise “T.C. kimliği verseler değil, bütün denetçilerin e- devlet şifreleri yapı denetim firmalarının elinde, ellerinde hazır kaşe, imzaları var. O şekilde, denetçiler e -devlet şifrelerini bile vermişler firmalara” dedi.

Aslan ise Uncuoğlu’nun ardından, “Evet, bunu duyduk. Bu ne zamanın olayı, 5 ay öncenin olayı” dedi. “Bir Pasat’ın, bir telefonun, biraz da paran varsa müteahhitsin” diyen CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, bazı müteahhitlerin belgelerini kiraya verdiğini aktararak, “Hala faaliyet süren benim bilgim binlerce vasfı taşımayan müteahhit var, denetlenmiyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN