Yargıtay'dan emsal karar: 'Alo' dedi boşanmasına sebep oldu

Yargıtay'dan emsal karar: 'Alo' dedi boşanmasına sebep oldu

Yargıtay, boşanma davalarında dikkat çeken bir karara imza attı. Artık, eşlerin birbirlerine "Alo" demesi, boşanma sebebi olarak kabul edilebilecek.

Samsun'da görülen bir boşanma davasında Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşler arasındaki iletişim biçiminin boşanma kararını etkileyebileceğine dair çarpıcı bir karara imza attı. Taraflardan birinin eşine "Alo" diye hitap etmesini kusur sayarak boşanmalarına karar veren mahkeme, bu kararı istinaf incelemesi ve temyiz sürecinin ardından onayladı.

MAHKEMENİN SON SÖZÜ ŞAŞKINLIK YARATTI

Avukat Fatih Karamercan'ın yaptığı değerlendirmeye göre, "Alo" şeklindeki hitabın boşanma sebebi sayılabilmesi için üçüncü şahısların bunu duyması ve eşin bu durumdan rahatsız olması gerekiyor. Ancak bu kararın bazı vatandaşlar arasında şaşkınlıkla karşılandığı görülüyor.

'KARAR DOĞRU YORUMLANMALI'

Konu ile ilgili açıklanmalarda bulunan Avukat Fatih Karamercan, kararın doğru yorumlanması gerektiğini ifade etti.

Karamercan, “Alo” şeklindeki hitabın boşanma sebebi sayılabilmesi için üçüncü şahısların da bunu duyup eşin küçük düşürülmüş olması durumun yaşanması ve bunun süreklilik arz etmesi gerektiğini söyledi.

Karara ilişkin yapılan değerlendirmelerde, iletişimdeki saygının ve sevginin önemine vurgu yapılırken, bazı vatandaşlar ise "Alo" kelimesinin tek başına boşanma sebebi olarak kabul edilmesini mantıksız bulduklarını ifade ediyorlar. Özellikle iletişim tarzının önemli olduğunu belirten vatandaşlar, sevgi ve saygı çerçevesinde iletişimin sürdürülmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN