Yarıyıl tatili 30 gün uzatıldı mı? MEB'dan öğrenci ve velileri ilgilendiren haber: Sömestr tatili o tarihe kadar sürecek

Yarıyıl tatili 30 gün uzatıldı mı? MEB'dan öğrenci ve velileri ilgilendiren haber: Sömestr tatili o tarihe kadar sürecek

Milyonlarca öğrenci cuma günü itibariyle yarıyıl tatiline başladı. Normal şartlarda 15 gün boyunca süren bu tatil için 30 güne uzatıldı söylentileri yer aldı. Öğrencileri heyecanlandıran gelişmeye dair beklenen açıklama geldi. İşte öğrencileri ve velileri ilgilendiren gelişme...

Yarıyıl tatiline çıkan öğrencileri heyecanlandıran gelişme paylaşıldı. Sosyal medyada ve internet üzerinde gündem olan yarıyıl tatilinin 15 günden 30 güne uzatıldığı ifade edildi. Peki, sömestr tatili kaç gün sürecek?

ÖĞRENCİLER VE VELİLERİ İLGİLENDİREN GELİŞME

2023 - 2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı. Yarıyıl tatiline çıkan milyonlarca öğrenciyi heyecanlandıran gelişme paylaşıldı. Sömestr tatili normal şartlarda 15 gün boyunca sürecek olurken, 22 Ocak tarihinde tatil süreci başladı. Öğrenciler ve velileri ilgilendiren gelişme ise eğitim gündeminde yer aldı.

resized-8c71e-545e42305e01f6a055427e08e81cd647.jpg

YARIYIL TATİLİ UZATILDI MI?

Sosyal medyada ve internet üzerinden paylaşılan birçok haberde 15 günlük tatilin 30 güne kadar uzatıldığı iddiaları paylaşıldı. Tatil başlangıcının ilk gününde ortaya atılan iddia ise öğrenciler ve velilerin gündemine oturdu. Nihayet beklenen yanıt verildi. Dezenformasyonla mücadele kapsamında merkezden gelen açıklamalar iddiaları yalanladı.

Yarıyıl tatilinin uzatılmadığı yönünde açıklama gelirken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 7 Temmuz 2023 tarihinde paylaşılan çalışma takvimi konulu genelgeyi işaret ederek, "2023-2024 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde bir değişiklik bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

İLETİŞİM BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI

640xauto-4.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN