Yaz ne zaman gelecek? İşte Meteoroloji'ye göre havaların ısınacağı tarih

Yaz ne zaman gelecek? İşte Meteoroloji'ye göre havaların ısınacağı tarih

Haziran ayıyla beraber yaz mevsiminin başlamasına rağmen özellikle Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde şiddetli yağmur ve serin hava etkili oluyor. Yurdun güney ve doğu illeri ise mevsim normallerinde seyrediyor. İşte; İstanbul, Ankara, İzmir, Türkiye hava durumu tahmini...

Meteoroloji'ye göre il il hava durumu, yakından takip ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

Hava sıcaklıklarının cuma (18 Haziran 2021) gününden itibaren batı bölgelerinde yükselmesi ve yağmurların durması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Adana'nın kuzey kesimleri, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kahramanmaraş'ın batısı, Giresun, Trabzon, Rize'nin iç kesimleri, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya'nın iç kesimleri, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul ile Kastamonu ve Sinop çevrelerinde, gece saatlerinde Trakya ile Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2021-06-15-113533.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2021-06-15-113558.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2021-06-15-113620.jpg

MARMARA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren başta Avrupa Yakası olmak üzere İstanbul ve Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanağın yarın sabah saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Öte yandan beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanağın Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde etkili olmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bu arada, Eskişehir kent merkezi ile Sivrihisar, Günyüzü, Mahmudiye ve Çifteler ilçelerinde gök gürültülü sağanakla beraber dolu görüldü.

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

15 HAZİRAN 2021 SALI

haritatahmingun1.png

16 HAZİRAN 2021 ÇARŞAMBA

haritatahmingun2.png

17 HAZİRAN 2021 PERŞEMBE

haritatahmingun3.png

18 HAZİRAN 2021 CUMA

haritatahmingun4.png

19 HAZİRAN 2021 CUMARTESİ

haritatahmingun5.png

TÜRKİYE İL İL HAVA DURUMU TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN