Yazlıkları dolaba kaldırın! Hava sıcaklıkları 6 derece düşecek: 11 il için sarı kodlu uyarı yapıldı

Yazlıkları dolaba kaldırın! Hava sıcaklıkları 6 derece düşecek: 11 il için sarı kodlu uyarı yapıldı

Küreselde meydana gelen iklim değişikliği ülkemizde de etkisini hissettiriyor. Hava koşullarının sürekli olarak değişmesiyle birlikte vatandaşlar dışarıya şemsiyesiz çıkmaktan endişe duyar hale geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün için yeni bir uyarı yapıldı. 11 ilde yapılan sarı kodlu uyarı ile birlikte sıcaklıkların düşmesi beklenirken yağış konusunda da uyarılarını sürdürdü. İşte tüm detaylar...

METEOROLOJİ'DEN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumuna dair raporlar paylaşılmaya devam ediyor. İklim değişikliğinin meydana gelmesiyle birlikte yaz aylarında sık sık hava koşulları değişiyor. Sabah saatlerinde güneşli ve açık olan hava akşam saatlerine doğru kapanarak sağanak yağışa neden olabiliyor.

Bu durumdan şikayetçi olan vatandaş şemsiye almadan ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan rapora bakmadan dışarı çıkmıyor. Meteoroloji tarafından paylaşılan son rapor ile birlikte ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı bilgisi paylaşıldı.

Paylaşılan raporda Marmara bölgesinin doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in batısı, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Sivas ve Karaman dışında) Batı Karadeniz'in batısı ve Balıkesir çevreleri ve Karaman'ın batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahminleri gündemde yer alıyor.

kuvvetli-saganak-yagis-603-body.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞIN BEKLENDİĞİ İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu raporuna göre yağışların İç Ege bölgesinde (İzmir’in iç ve kuzeyi, Manisa, Aydın, Kütahya, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Muğla’nın iç kesimleri), Kırıkkale çevreleri, Ankara'nın güneyi ve Balıkesir, Bursa ve Bilecik, illerinin güney kesimlerinde yer yer kuvvetli yağış beklentisi bulunuyor.

meteorolojiden-saganak-yagis-uyarisi-1623133696.jpg

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Hava koşullarının yağışlı olmasıyla birlikte hava sıcaklıklarında da düşüş bekleniyor. Hava sıcaklıkları batı kesimlerinde 3 - 6 derece arasında bir düşüş göstermesi gündemde yer alıyor. İç Anadolu ve doğu bölgelerinde ise hava sıcaklığının 2 - 4 derece arasında artış sağlayacağı bekleniyor.

RÜZGAR ŞİDDETİ

Hava koşullarındaki ani değişiklikler ile birlikte rüzgâr şiddetleri de raporda yer aldı. Kuzeyli yönlerden rüzgarın hafif, ara sıra ise orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN