Yeni katlarla AVM'nin mağaza sayısı ve yüksekliği artacak: İstinyePark'ın boyu uzuyor

Yeni katlarla AVM'nin mağaza sayısı ve yüksekliği artacak: İstinyePark'ın boyu uzuyor

İstanbul'un en lüks AVM'lerinden biri olan ve Katar'ın ortağı olduğu İstinyePark'ın yüksekliği artıyor. Çevresinde yüksek bina olmamasına rağmen AVM'nin çatısına yeni mağazalar ekleniyor. Yetkililer ise AVM'nin genişlemesinin imara uygun bir şekilde yapıldığını savunuyor. İnşaatın sürdüğü yapıda ne kadarlık bir ekleme yapılacağı ise açıklanmadı.

İstanbul Sarıyer’de Katar Caddesi üzerinde yer alan yaklaşık 90 bin metrekare büyüklüğündeki İstinyePark AVM’nin çatı katına yeni katlar inşa ediliyor. Katar'ın 2020 yılında yüzde 42 hissesini satın alarak ortak olduğu İstinye Park hali hazırda 90 bin metrekare büyüklüğünde ve 300 mağazadan oluşuyor. Yeni eklentilerle mağaza ve restoran sayısının artması bekleniyor.

Sözcü'nün haberine göre yetkililer, yapılaşmanın imar planlarına ve yönetmeliğe uygun olduğunu belirtti. İstinyePark AVM yatırımcılarının, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Koruma Kurulu’ndan gerekli izinleri aldığı öğrenildi.

KATAR DEVLETİ AVM'YE ORTAK OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani'nin başkanlığında Kasım 2020’de yapılan Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 6'ncı toplantısının ardından iki ülke arasında askeri, ekonomik, sanayi, uluslararası ticaret, serbest bölgeler ve su kaynaklarının yönetimi alanlarında birçok anlaşma imzalandı.

1-006.jpg

Bu anlaşmalardan biri de Katar Yatırım Ajansı’nın İstinye Park ortaklığıyla ilgiliydi. Bu anlaşmayla Katar Yatırım Ajansı, Doğuş Grubu ve Orjin Grubu ile İstinye Park’ta ortaklığa gitmişti. Katarlılar bu ortaklık için 300 milyon dolara yakın bir mebla ödemişti.

Doğuş Grubu, İstinyePark’ta yüzde 42’lik hissesini Katar devletinin şirketi Qatar Holding'e 300 milyon dolara yakın bir meblağa devretmişti.

BORSA İSTANBUL, LİMAN BANKA, İNŞAAT YATIRIMLARI...

Son yıllarda Türkiye ile siyasi ve ekonomik ilişki içinde olan Katarlılar, gayrimenkulden finansa, sanayiden medyaya kadar birçok alanda yatırıma imza attı. Katar Emiri, Türkiye'ye her geldiğinde yeni alımlar yaptı. Son olarak Doğuş Holding’in yeme içme markası d.ream’e 300 milyon dolarlık bir yatırımla ortak olan Katar’ın Türkiye’de Digiturk, Finansbank, Abank, Borsa İstanbul, Beymen, Network, BMC, İstinye Park, Antalya Limanı, SeaPearl Ataköy, Banvit, Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı, Süleymaniye kentsel dönüşüm projesinde yatırımları bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN