Yerlikaya: 687 düzensiz göçmen yakalandı

Yerlikaya: 687 düzensiz göçmen yakalandı

Yerlikaya, 81 ilde yapılan denetimlerde 29 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 687 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, “Ülkemiz, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeden tüm dünyaya örnek bir model sunuyor” ifadelerini kullandı. Yakalanan düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde yürütülen göç denetimleri kapsamında 29 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 687 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Yerlikaya, uygulamaların Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı iş birliğiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Denetimlerin umuma açık eğlence yerlerinden tır garajlarına, terminallerden limanlara, toplu taşıma duraklarından istasyonlara kadar birçok noktada yapıldığını vurgulayan Yerlikaya, toplam 434 bin 295 kişinin kimlik kontrolünden geçirildiğini aktardı.

Yerlikaya, “Uygulamalarda 9’u yabancı uyruklu olmak üzere 29 göçmen kaçakçısı ile 687 düzensiz göçmen yakalandı” bilgisini paylaştı. Yakalanan düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını ifade etti.

Yerlikaya ayrıca Türkiye’nin göç yönetiminde benimsediği yaklaşımı da özetleyerek, “Ülkemiz, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeden tüm dünyaya örnek bir model sunuyor” dedi. Göç konusunu yalnızca sınır güvenliği olarak değil, “düzenli-düzensiz göç”, “uluslararası koruma”, “gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüş”, “göçmen kaçakçılığıyla mücadele” ve “sınır yönetimi” gibi çok boyutlu bir çerçevede değerlendirdiklerinin altını çizdi.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN