Yıllardır beklenen gerçek oluyor! Ev hanımları bu üç şartla emekli olacak: Maaşları her ay tıkır tıkır yatırılacak

Yıllardır beklenen gerçek oluyor! Ev hanımları bu üç şartla emekli olacak: Maaşları her ay tıkır tıkır yatırılacak

Ev hanımlarının emeklilik başvuru şartları açıklandı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ev hanımlarının emeklilik hakkıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Aile ve Gençlik Bankası tarafından ev hanımlarına emeklilik desteği sağlanacağı duyuruldu.

BAŞVURU DETAYLARI

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Bu işler Bay Bay Kemal'in iddia ettiği gibi kolay değil. Öncelikle kaynağı bulmanız gerekiyor. Biz kaynağı bulduk. Şimdi Aile ve Gençlik Bankası'nın da kaynağı ortaya çıktı. Meclis çalışmaları başladığında bu konuyla ilgili çalışmalar hız kazanacak. Ev hanımlarına emeklilik ve ailelere farklı gelir sağlama konusunda adımlar atacağız."

Bakan Bilgin ise açıklamasında şunları dile getirdi: "Çok kolay bir süreç olacak. Ev hanımlarına emeklilik için başvuruda bulunacaklar. Primlerini ödedikleri takdirde devlet primin üçte birini karşılayacak. Bu şekilde hanımlara teşvik sağlamak amacıyla destek sunulacak. Kadınları teşvik etmek ve desteklemek için bir banka kurulacak. Gençlik ve aile ihtiyaçlarının karşılanması için bu banka faaliyet gösterecek. Kaynağı ise doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak."

"Peki, 60 yaşında olan bir ev hanımı nasıl emekli olacak?" diye sorulduğunda ise Bakan Bilgin şu açıklamayı yaptı: "Bir borçlanma süresi olacak. Emeklilik için borçlanma yaparak ödemelerini gerçekleştirebilecek ve bu borçlanmayı devlet karşılayacak. Konu yasayla düzenlenecek ve Meclis açıldığında yasa geçmiş olacak."

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasının ardından ev hanımları emeklilik başvurusunda bulunabilecekler. Başvuruların başlamasının ardından yaş şartı olmaksızın tüm ev hanımları emeklilik için başvuruda bulunabilecek ve primlerini ödeyerek emekli olabilecekler. Başvuru şartlarıyla ilgili yapılan açıklamada, yaş şartının olmadığı ve sigorta girişinin olup olmamasının önemli olmadığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN