Yoğun bakımlarda yatak kalmadı! Fahrettin Koca'dan korkutan salgın açıklaması: "Gecikmeden yaptırmalıyız!"

Yoğun bakımlarda yatak kalmadı! Fahrettin Koca'dan korkutan salgın açıklaması: "Gecikmeden yaptırmalıyız!"

Son günlerdeki acil servislerdeki yoğunluktan sonra şimdi de yoğun bakımlarında yatak kalmadı! Fahrettin Koca'dan korkutan salgın açıklaması! 'Gecikmeden yaptırmalıyız' diyerek uyardı...

Türkiye'nin sağlık gündemini belirleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı sonrası gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Artan hastalıklar ve yoğun bakım doluluk oranlarına dikkat çeken Bakan Koca, vatandaşları maske ve aşı konusunda uyardı.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARI ARTTI

Kırmızı kod'lu alanda hasta yaşı 30'lara indi - Sağlık ve Yaşam Haberleri

Bakan Koca, yoğun bakım yataklarında doluluk oranlarının arttığına vurgu yaparak, "Hastanelerde servis yatağı doluluk oranımız ortalama yüzde 65, yani servis yataklarında bir sorunumuz yok. Yoğun bakım yataklarında ise doluluk oranı yaklaşık yüzde 72, yani geçen yıla göre bir miktar artış var. İstanbul'da ise yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83, yani en fazla artışın olduğu il İstanbul." açıklamasını yaptı.

EN SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR ARASINDA KOVİD BULUNUYOR

Mevsim değişikliğinde yaygınlaşan üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat!

Gazetecilerin solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışı sorması üzerine Bakan Koca, "İçinde bulunduğumuz kış aylarında, bilhassa virüslerden kaynaklanan üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülmektedir. Bu artışlar, ülkemize mahsus değil. Kış aylarının sürdüğü diğer ülkelerde durum benzer şekilde. Mevsim şartları nedeniyle beklenen sonuç bu olduğu için endişe edilecek bir durum yok. Bununla birlikte geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyleyebiliriz. En sık grip yani influenza, sonra RSV ve Kovid görülmektedir." şeklinde yanıtladı.

KIŞ AYLARINDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Uzun süren grip ve geçmeyen öksürük - Neyin belirtisi, ne yapmalı?

Kış aylarında artan solunum yolu enfeksiyonlarına karşı alınması gereken önlemleri sıralayan Bakan Koca, "Soğuk algınlığı, nezle kaynaklı şikayetler karşısında normalde davrandığımız gibi davranmalıyız. Bu gibi şikayetler hepimizin pek çok kez tecrübe ettiği gibi basit tedbirlerle kısa sürede geçer. Eğer şikayetler uzun süre devam ediyorsa öncelikle aile hekimine başvurmamız gerekir. Önemli bir nokta daha var, kronik hastalığı olanlar, hamileler, 65 yaş üstü büyüklerimiz, 2 yaşın altındaki yavrularımız üst solunum yolu enfeksiyonlarından fazlaca etkilenebilir. Bu sebeple, gecikmeden acil servislerimize başvurulması önem arz eder. Risk grubundaysak aşı yaptırmalıyız." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN