Yol kenarında yetişiyor, meyvesinden yaprağına kadar şifa dağıtıyor!Sefasını Çinliler sürüyor ticarete dökenin cebi para doluyor

Yol kenarında yetişiyor, meyvesinden yaprağına kadar şifa dağıtıyor!Sefasını Çinliler sürüyor ticarete dökenin cebi para doluyor

Batı Karadeniz'de bol miktarda yetişiyor tüm dünya bu ürünün peşinden koşuyor. Ticaretini yapan tonla para kazanıyor en çok Çinliler faydalanıyor. Tüm dünyada "yumberry" ismiyle biliniyor İngiltere'den Asya'ya kadar her yerde tüketiliyor.

Türkiye'de Batı Akdeniz'de bol miktarda yetiştirilen ve dünyada büyük ilgi gören koca yemiş meyvesi özellikle İngiltere ve Asya'da bol miktarda yetiştirilmektedir. Dünyanın dört bir yanında ticareti yapılan koca yemiş Çinlilerin de yıllarca tükettiği Şifa kaynaklarından biri olarak bilinmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen koca yemiş "yumberry" adıyla adıyla biliniyor. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir.

KOCA YEMİŞ NEDİR?

Asya'da bol miktarda yetiştirilen koca yemiş C vitamini açısından oldukça faydalı bir besin kaynağı olarak biliniyor. Dünyada birçok kişinin "yumberry" adıyla bildiği Türkiye'de ise koca yemiş olarak tanınan bu meyve özellikle Batı Karadeniz Bölgesi'nde kendiliğinden yetişmektedir. Çin'de tüketilen bu meyvenin ticari değerinin oldukça fazla olduğu bilinirken faydaları da saymakla bitmiyor.

koca-yemis-faydalari.jpg

KOCA YEMİŞİN FAYDALARI

Koca yemişin içerisinde yer alan vitamin ve mineraller birçok farklı fayda sağlamaktadır. Başlıca faydaları şu şekildedir:

Diş ve dişeti hastalıklarına karşı önleyicidir.

Antioksidan ve inflamatuar etkisi bulunur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Vücudu birçok dış zararlıya karşı önemli oranda korur.

Özellikle çocuklardaki bağırsak kurtlarını önlemede yardımcıdır.

İdrarda yer alan enfeksiyonlu hücreleri uzaklaştırır.

Akne ve siyah nokta ile beraber sivilce gibi vücudun değişik noktalarındaki zararlı unsurları azaltıcı bir etkisi vardır.

Karaciğer ve akciğer temizlemede etkilidir.

Böbrek bezlerinin çalışma fonksiyonlarını arttırır.

koca-yemis-nedir.jpg

KOCA YEMİŞ NEYE İYİ GELİR?

İçerisinde yer alan zengin mineral ve vitamin kaynağı ile bağışıklık sistemini güçlendiren koca yemiş, dış etkilere karşı koruma kalkanı oluşturuyor. Karaciğer ve akciğer temizlenmesi ile birlikte çocuklardaki bağırsak kurtlarının önlenmesine kadar pek çok farklı etkisi bulunan koca yemiş diş ve diş eti sağlığını korumada da önemli bir rol oynamaktadır.

koca-yemis.jpg

Aktarlarda bulabileceğiniz kocaymış bal ile karıştırılarak ya da yaprakları kurutularak bitki çayı olarak tüketilmektedir. Koca yemişi tüketmenin en sağlıklı yolu ise meyve şeklinde olurken doğru porsiyonlarda tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Aşırı tüketiminin yan etkileri neden olabileceği belirtilirken doktor tavsiyesi ile kullanılması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN