YSK 6 il ve 10 ilçe için kararını verdi

YSK 6 il ve 10 ilçe için kararını verdi

Yüksek Seçim Kurulu, 6 il ve 10 ilçe için partilerin gerçekleştirdiği itiraz başvurularını reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti, MHP, CHP, DEM Parti, Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Vatan Partisi'nin çeşitli ilçelerde ve illerde seçimlerle ilgili yaptığı başvuruları değerlendirdi.

YSK, Ardahan merkez ilçe ve Kütahya'nın Emet ilçesindeki oyların yeniden sayılması talebini AK Parti'nin, Amasya merkez ilçede yeniden sayım talebini MHP'nin ve Yozgat Yerköy ile Adana Sarıçam, Ankara Kızılcahamam ve Kırklareli merkez ilçelerindeki oyların yeniden sayım taleplerini CHP'nin reddetti.

DEM Parti'nin Şırnak ile Bitlis Güroymak'ta seçimlerin iptali talebi ile Bingöl'de yeniden sayım talepleri de reddedildi. Şanlıurfa Siverek'te seçimlerin iptali talebi, Gaziantep Oğuzeli'nde oyların yeniden sayım talebi, Büyük Birlik Partisi'nin Bolu Gerede ve Erzurum İspir'de oyların yeniden sayılması talebi ile Adana Kozan için mazbata iptali talebi de reddedildi.

Ayrıca Vatan Partisi'nin YSK'nın Van için aldığı gerekçeli karara ve mazbatanın DEM'li adaya verilişine olan itirazı da reddedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN