Yurt dışında görüp memleketine ekti! Saksılarda yetiştirip yurt dışına tonla satıyor: "Ülkemiz için yeni bir meyve"

Yurt dışında görüp memleketine ekti! Saksılarda yetiştirip yurt dışına tonla satıyor: "Ülkemiz için yeni bir meyve"

Yurt dışında gördü, memleketine dönünce ekimini yaptı! Şimdi ise saksılarda yetiştirip yurt dışına ihraç ediyor! O meyveyi tonla paraya satıyor...

ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu olan Pınar Ünsal Atıcı, kurumsal hayatını geride bırakarak yurt dışında gördüğü yaban mersininin yetiştiriciliğiyle yeni bir iş sahası açtı. Alaşehir'de 66 dönüm arazide 28 bin saksı içinde yaban mersini yetiştiren Atıcı, geçen yıl elde ettiği 55 ton ürünün yarısını ihracat yaparken, bu yıl hedefinin 150 ton üretim ve daha fazla ihracat olduğunu belirtti.

5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

yaban-mersini-1.webp

Alaşehir'de yaban mersini yetiştiriciliği için ilk adımlarını atan Atıcı, geçen yıl 2 bin 500 kişiyi istihdam ederken, bu yıl 5 bin kişiyi istihdam etmeyi planlıyor. Yaban mersini budama ve toplama işlerine kadınları dahil eden Atıcı, bu alanda kadınlara yeni bir iş sahası açtıklarını ifade etti.

SAĞLIĞA FAYDASIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Yaban Mersini 101: Besin Değerleri ve Sağlığa Faydaları – Diyetisyen Ayşe Ecem Kral

Atıcı, yaban mersininin sağlık açısından faydalarına vurgu yaparak, çocukların tüketmesi gereken bir meyve olduğunu belirtti. Ürünün kalp sağlığına, bağışıklık sistemine ve şeker hastalığına iyi geldiğini dile getiren Atıcı, umarım ürünün yaygınlaşmasıyla toplumun tüketiminin artacağını sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN