Yurt dışından getirilen telefonların 2024 yılı kayıt ücreti şoke etti! IMEI ücreti rekor kırdı

Yurt dışından getirilen telefonların 2024 yılı kayıt ücreti şoke etti! IMEI ücreti rekor kırdı

Yurt dışından getirilen cep telefonlarının Türkiye'de kullanıma açılması için devlete kayıt (IMEI) ücreti ödenmesi gerekiyor. IMEI (kayıt) ücreti her her yıl zamlanıyor. 2024 yılında geçerli olacak telefon kayıt (IMEI) ücreti duyanları şaşkına çevirdi. İşte, 2024 IMEI kayıt ücreti...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de 25 Kasım 2023 tarihinde yayımlandı.

Yayımlanan tebliğde, kanun uyarınca yeniden değerleme oranının, yeniden değerleme yapılacak yılın ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yurt içi üretici fiyat endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olduğu ve bu oranın bakanlıkça Resmi Gazete ile ilan edilmesi gerektiği söylendi.

YENİDEN DEĞERLEME ORANI KAÇ OLDU 2024?

Tebliğde yeniden değerleme oranının yüzde 58,46 olarak tespit edildiği belirtildi. Buna göre, 2024 için yurt dışından getirilecek telefonların kayıt ücreti de zamlandı.

IMEI kayıt ücreti 2023'te 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarıldı. Bu ücret, 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi. Son düzenlemenin ardından 2024 yılı için bu ücret 31 bin 692 TL'ye yükseldi. Buna göre, 2014 yılında 119 TL olan ücret, son 10 yılda yaklaşık 270 kat arttı.

IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADFAR 2024?

Medyascope'un yayımladığı grafiğe göre, en yüksek artış 2023 Ocak ve Temmuz aylarında yapıldı.

yillara-gore-imei-kayit-ucreti.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN