Yurt dışından telefon getirenlere müjde! Kayıtsız kullanım süresi uzadı

Yurt dışından telefon getirenlere müjde! Kayıtsız kullanım süresi uzadı

Yurt dışından telefon getirenlerin kayıtsız kullanım süresi 120 gün olarak belirlenmişti. Ancak Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yeni bir duyuruda bulundu. Yurt dışından telefon getirenlere müjdeli haber! Artık kayıtsız kullanım süresi...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Yurt dışından yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye gelirken getirdikleri cep telefonlarını kullanabildikleri kayıtsız kullanım süresine düzenleme getirildi. Yeni düzenlemeyle birlikte 120 gün olan kayıtsız kullanım süresi uzatıldı.

KAYITSIZ TELEFON KULLANIM SÜRESİ KAÇ GÜN?

How To Track Lost Phones With Some Of The Following Tips

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için önemli bir duyuruda bulundu. Yurt dışından Türkiye'ye gelişlerinde cep telefonu getiren vatandaşların faydalanabildiği kayıtsız kullanım süresi, 120 günden 180 güne çıkarıldı. Bu yeni düzenleme ile vatandaşlar, getirdikleri mobil cihazları kayıt altına almadan daha uzun süre kullanabilecek.

İKİ DEFAYA MAHSUS OLACAK

Dijital Dönüşüm Ofisi'nin açıklamasına göre, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi, e-Devlet üzerinden otuzar günlük sürelerle iki defaya mahsus olmak üzere toplamda 180 güne kadar uzatılabilecek. Bu değişiklik, özellikle yurt dışında ikamet eden ve Türkiye'ye sık sık seyahat eden vatandaşlar için büyük kolaylık sağlıyor.

Yurt dışı telefon kayıt ücretinin Ocak 2024 itibarıyla 31 bin 692 TL'ye yükseltilmesinin ardından yapılan bu düzenleme, vatandaşların yurt dışından getirdikleri cep telefonlarını daha uzun bir süre boyunca kayıtsız olarak kullanmalarına olanak tanıyacak. Bu sayede, yüksek kayıt ücretleri ödemeden önce mobil cihazlarını Türkiye'de test etme ve değerlendirme fırsatı bulacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN