Yurt dışından telefon getirmek pahalıya patlayacak! 2024 kayıt harçları belli oldu: Zamlar göz açtırmayacak

Yurt dışından telefon getirmek pahalıya patlayacak! 2024 kayıt harçları belli oldu: Zamlar göz açtırmayacak

Son dönemde telefon fiyatlarına gelen peş peşe zamlar vatandaşları yurt dışı kaynaklı telefon satışlarına itmiş durumda. Özellikle vergilere gelen zamlar sonrası telefon fiyatları resmen uçmuş halde. Daha ucuza telefon sahibi olmak isteyen kişiler ise yurt dışından telefon getirerek burada kayıt yaptırıyor. Daha önce 20 bin TL'ye yükselen kayıt ücretlerine yeni zam geldi. Yurt dışından telefon getirmek pahalıya patlayacak! 2024 kayıt harçları belli oldu. İşte detaylar haberimizde...

Yurt dışından telefon almak isteyenler dikkat! Her yıl Resmi Gazete’de yayınlanan kararlar ile IMEI kayıt ücreti ve diğer harçlar yeniden belirlendi. 2024 yılı itibariyle kayıt harçları belli oldu. Fiyatı görünce gözünüz fal taşı gibi açılacak. 2023 senesinde 20 bin TL olan kayıt harçlarına okkalı zam geldi! Peki, yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar, kaç TL oldu? 2024 yılında telefonu pasaporta kaydetmek için ne kadar ödeme yapılacak? İşte detaylar...

2024 KAYIT HARÇLARI BELLİ OLDU! YURT DIŞINDAN TELEFON ALMAK HAYAL OLDU

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre yurt dışı kaynaklı telefon harç kayıtları ücretleri değişmeye devam ediyor. Gelen vergi zamları sonrası telefon fiyatları rekor seviyelere ulaşırken vatandaşlar yurt dışı satışlara yöneldi. Ancak aldığınız yurt dışı kaynaklı telefonları burada kayıt yaptırmak zorundasınız. Bu işlemler içinde belirli bir miktar ödeme yapmalısınız. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. Ocak ayından itibaren IMEI kayıt harcı ise 2732 TL’den 6091 TL'ye çıkarılmıştı. Son kararda ise Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi.

Alınan bu karar 2023 yılına kadar geçerli olacakken 2023 kayıt harçları belli oldu. Yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında yurtdışı telefon kayıt harcı 31.692TL oldu.

ghhggh-2023-11-03t113952-361.jpg

TELEFONU PASAPORTA KAYDETME NASIL YAPILIR?

E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2023 yılı için 20 bin TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir. T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN